You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old November 15th, 2017, 11:16 AM   #1
02js4130
Member
United Kingdom

02js4130 is offline
 
Join Date: Jun 2014
Location: Wales
Posts: 26
Msg function micrologix

Hi,

i have both a ML1400 and a ML1500 and i would like to make a network using DH485. The ML1500 Will be the main plc with the program and i would like to use the ML1400 to just store the recipie data that the 1500 will need. This has come about due to full memory on the 1500 hence now i have 2.

I understand that the MSG function need to be used but i am not sure how it is used, can anyone help me please?

Thanks
  Reply With Quote
Old November 15th, 2017, 11:53 AM   #2
harryting
Lifetime Supporting Member
United States

harryting is offline
 
harryting's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Puget Sound
Posts: 1,867
I would start with the 1500 user manual here:

http://literature.rockwellautomation...m001_-en-p.pdf

Based on my cursory review of the network ability of 1500, I can't help but to wonder if this is worth the effort and whether you got a better option than using one of them for recipe. What's the overall network situation here?
  Reply With Quote
Old November 15th, 2017, 12:12 PM   #3
geniusintraining
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

geniusintraining is offline
 
geniusintraining's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: SC
Posts: 5,821
Any chance you can just add a memory module to the 1500 ? 1764-MM3 has 16k and then you can save the 1400 for another project
__________________
www.PLCCable.com PLC Communication Cables, PLC Trainers, Fluke Meters, MicroLogix, ControlLogix, Siemens, Allen Bradley and more... all your automation needs... ((NEW)) After Market 1784-U2DHP Allen Bradley USB to DH+ and Gateways
  Reply With Quote
Old November 15th, 2017, 01:57 PM   #4
bernie_carlton
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

bernie_carlton is offline
 
bernie_carlton's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Yakima, Washington
Posts: 6,248
I believe the memory module is just for program backup. It doesn't add any functional data storage.
__________________
Controlling outputs is the PLC's way of getting its inputs to change.

www.thePLCguy.com
  Reply With Quote
Old November 15th, 2017, 02:27 PM   #5
geniusintraining
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

geniusintraining is offline
 
geniusintraining's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: SC
Posts: 5,821
Well thats stupid

When I read the below I thought it could store data

Quote:
The memory module provides a simple and flexible program/data transport
mechanism, allowing the user to transfer the program and data to the
controller without the use of a personal computer and programming software
Chapter 6

http://literature.rockwellautomation...m001_-en-p.pdf
__________________
www.PLCCable.com PLC Communication Cables, PLC Trainers, Fluke Meters, MicroLogix, ControlLogix, Siemens, Allen Bradley and more... all your automation needs... ((NEW)) After Market 1784-U2DHP Allen Bradley USB to DH+ and Gateways
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
adding slc 500 to rs5000 for messaging Rippey574 LIVE PLC Questions And Answers 15 September 12th, 2017 06:24 AM
MicroLogix 1400 MSG to CompactLogix klawson2012 LIVE PLC Questions And Answers 3 January 31st, 2013 03:47 PM
msg from micrologix to controlLogix5555 lakarlanga LIVE PLC Questions And Answers 2 February 11th, 2011 03:51 AM
MSG from MicroLogix 1400 to MicroLogix 1500 Marie1982 LIVE PLC Questions And Answers 3 September 3rd, 2010 11:46 PM
Migrating VB6 IDEA app to VB.Net Extrasoft LIVE PLC Questions And Answers 5 November 4th, 2007 07:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:04 AM.


.