You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old December 4th, 2017, 07:27 AM   #1
Hojland
Member
Denmark

Hojland is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Langå
Posts: 172
Find Ip adress offline

Is there a way to find the ipadress in a logix 5000/ studio 5000 prg. Am havening a 1769-L16E and I can only see the ip adress in online state. in ofline it is greyedout
Attached Images
File Type: jpg ip1_1.JPG (44.5 KB, 45 views)
File Type: jpg ip_2.JPG (41.5 KB, 38 views)
  Reply With Quote
Old December 4th, 2017, 10:06 AM   #2
harryting
Lifetime Supporting Member
United States

harryting is offline
 
harryting's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Puget Sound
Posts: 1,843
Have you looked under the General tab?
  Reply With Quote
Old December 4th, 2017, 10:37 AM   #3
KuulKuum
Member
United States

KuulKuum is offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Texas
Posts: 148
One thing you could try is a "Save As" of the program in XML format and save it as file type *.L5X
Then open the .L5X in a text editor and search for InternetProtocol and maybe it will show you the assigned IPAddress=xxx.xxx.xxx.xxx

(edit) This should also maybe work if saved as a L5K also

Last edited by KuulKuum; December 4th, 2017 at 10:51 AM.
  Reply With Quote
Old December 6th, 2017, 06:03 AM   #4
Hojland
Member
Denmark

Hojland is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Langå
Posts: 172
There is no IP under general tab.
I tryed to save it as a XML, and it worked. Thanks
But I am used to program in rslogix 500 and there you can easely find the ip.
Dont get it, why it has to be so hard in studio 5000
Thanks anyway
  Reply With Quote
Old December 6th, 2017, 09:06 AM   #5
JasonTheSparky
Member
United States

JasonTheSparky is offline
 
Join Date: Aug 2015
Location: Detroit, MI
Posts: 154
Have you tried saving it once connecting to it (as a normal .ACD)? It might sound a bit simplistic, but if the IP was added after the original file was downloaded to the controller, there will be no IP address to display in the saved file... Try saving it once you are online, then go offline and see if it shows up.
  Reply With Quote
Old December 6th, 2017, 10:30 AM   #6
alive15
Member
United States

alive15 is offline
 
Join Date: Oct 2015
Location: al
Posts: 219
Saving as XML file, then finding internetprotocol worked for me also.
  Reply With Quote
Old December 6th, 2017, 11:57 PM   #7
Hojland
Member
Denmark

Hojland is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Langå
Posts: 172
I have tryed to go online and "saved as", but when I go offline again, the internet protocol isgreyed out and no ip adress
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HELP !!Please Lost PLC COMM richleva LIVE PLC Questions And Answers 18 July 17th, 2015 02:51 PM
Retriving node IP adress from network when knowing MAC-adress Billstrom LIVE PLC Questions And Answers 13 January 23rd, 2015 09:52 AM
How to find Mac address off a Compact Logix l32 supersollid11 LIVE PLC Questions And Answers 9 July 21st, 2011 09:56 AM
IP adress changes Fritz_frederix LIVE PLC Questions And Answers 4 February 17th, 2006 08:47 AM
Byte this IP to HEX Orn Jonsson LIVE PLC Questions And Answers 3 January 16th, 2005 06:47 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:32 AM.


.