You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old December 5th, 2017, 08:10 AM   #1
TimothyMoulder
Member
United States

TimothyMoulder is offline
 
TimothyMoulder's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Just a bit northeast of nowhere
Posts: 1,091
Replacing a 1746-SDN

Hi guys,

I am getting a spare 1747-SDN devicenet scanner card as spare parts for an older machine. I've never had to tinker with Devicenet on this thing - in fact, I'm still using RSLogix500 7.10 (CPR7) - so my question is this:

After reading some confusing posts at various forums, if the existing card fails, can I swap this thing directly, or does it need to be configured with RSnetworx after replacement?

Thanks,

TM
__________________
"Making no mistakes is what establishes the certainty of victory, for it means conquering an enemy that is already defeated." -- Sun Tzu

My LinkedIn Profile: http://www.linkedin.com/profile/view...15&trk=tab_pro

My Unitronics Blog: http://forum.unitronics.com/index.ph...blog&blogid=16
  Reply With Quote
Old December 5th, 2017, 08:21 AM   #2
Dravik
Member
United States

Dravik is offline
 
Join Date: Jun 2008
Location: New York
Posts: 1,327
https://rockwellautomation.custhelp....il/a_id/473531

That's the technote for replacing them.

Long story short, you will need to download the scanlist to the new one.
  Reply With Quote
Old December 5th, 2017, 08:30 AM   #3
TimothyMoulder
Member
United States

TimothyMoulder is offline
 
TimothyMoulder's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Just a bit northeast of nowhere
Posts: 1,091
Thanks!

I don't think I have the original scanlist, can that be uploaded?
__________________
"Making no mistakes is what establishes the certainty of victory, for it means conquering an enemy that is already defeated." -- Sun Tzu

My LinkedIn Profile: http://www.linkedin.com/profile/view...15&trk=tab_pro

My Unitronics Blog: http://forum.unitronics.com/index.ph...blog&blogid=16
  Reply With Quote
Old December 5th, 2017, 08:49 AM   #4
Dravik
Member
United States

Dravik is offline
 
Join Date: Jun 2008
Location: New York
Posts: 1,327
Yep, but you're going to need RsNetworx for Devicenet. Essentially you will go online w/ the existing network and grab the scanlist into a project.

As a sidenote, If you have controlnet or devicenet, make sure you have backups for these as otherwise you have to rebuild the configs in the event of failures and that can SUCK.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SDN showing up as Modbus LoganB LIVE PLC Questions And Answers 2 June 19th, 2017 09:14 AM
1747 SDN Devicenet Scanner Buscom LIVE PLC Questions And Answers 3 February 10th, 2014 05:41 AM
DeviceNet Network connect with 1747 SDN Buscom LIVE PLC Questions And Answers 10 February 3rd, 2014 04:03 AM
Error 77 on the 1747 SDN Buscom LIVE PLC Questions And Answers 14 January 10th, 2014 07:17 AM
1746 BAS Connection. 4ggls LIVE PLC Questions And Answers 21 June 12th, 2013 04:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:30 AM.


.