You are not registered yet. Please click here to register!

plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!

Go Back - Interactive Q & A > - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Thread Tools Display Modes
Old January 1st, 2018, 02:20 PM   #1

muds is offline
Join Date: Apr 2014
Location: karachi
Posts: 70
studio5000 tags import/export

hi,, i m new at AB. i want to add new tags in my running machine. and show it on factory talk.
actually m not sure, do i need to just add new tags in studio5000 and save, and call it on factory talk, or i need to create new tag file and call it again on FT.

  Reply With Quote
Old January 1st, 2018, 02:44 PM   #2
Lifetime Supporting Member
United States

dmroeder is offline
dmroeder's Avatar
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, WA
Posts: 1,974
There are a few ways to create tags, but my preferred way is to use CTRL+W to open the new tag window. Pay attention to the "scope" that the tag will be created in, especially if you are accessing the tag with FactoryTalk. It's easier to access tags in FT if they are "controller scoped" tags rather than "program scoped".

Another method I often use is to add the logic that I'm intending on using, type the tag names into the tag names into the instructions. You can either right click on the tag text or highlight it and use CTRL+W.

If you are adding tags from an offline or another program, using the tag database directly is easiest. You have to make sure you are on the "edit" tab, located at the bottom of the tag database window.
  Reply With Quote
Old January 2nd, 2018, 08:59 AM   #3

NOP is offline
NOP's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: Bedford
Posts: 217
If you add the Tags in Studio5000 the FT View will be able to find them. There are a couple of potential gotcha's though; as dmroeder has said, it's easier to find controller-scoped Tags (most applications that I've seen that use program-scoped Tags use them inappropriately anyway!) but even using them you may find that you have to go down a level or two in the "Online" folder. The second one is that you may have to refresh the tag browser window in FT view before it can find the Tag.
  Reply With Quote
Jump to Live PLC Question and Answer Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Error message IdealDan LIVE PLC Questions And Answers 7 December 11th, 2017 08:40 AM
Can't delete RSLOGIX and FACTORYTALK tags AFPC LIVE PLC Questions And Answers 6 September 27th, 2017 01:24 AM
Citect Vs WinCC - Long Doug_Adam LIVE PLC Questions And Answers 22 October 3rd, 2014 12:56 PM
RSLogix 5000 moving program tags to control tags NetNathan LIVE PLC Questions And Answers 5 February 15th, 2014 06:36 AM
WinCC Flex - Import/Export Tags PeterW LIVE PLC Questions And Answers 5 December 19th, 2009 07:04 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:51 AM.