You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 3rd, 2018, 11:21 AM   #1
wlr3m4
Member
United States

wlr3m4 is offline
 
Join Date: Oct 2017
Location: Saint Louis
Posts: 28
Upgrading ControlLogix Firmware and Changing PLC Chassis

I've got a AB ControlLogix that I'm gonna be installing into a smaller chassis and upgrading its firmware. I've never done so before so I want to know the dangers and anything I should know about before time. Is this all fairly standard, nothing to worry about?
  Reply With Quote
Old January 3rd, 2018, 11:43 AM   #2
A_G
Member
United States

A_G is offline
 
Join Date: Jul 2014
Location: MA
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by wlr3m4 View Post
I've got a AB ControlLogix that I'm gonna be installing into a smaller chassis and upgrading its firmware. I've never done so before so I want to know the dangers and anything I should know about before time. Is this all fairly standard, nothing to worry about?
Is the ControlLogix new, or is there a program loaded in it? If there is already a program loaded in it, then make sure you upload the program first so you have a backup. Also, if you are moving it to a smaller rack, you may have to update the rack size in the program (RSLogix5000/Studio5000), if there is already a program loaded in it.
  Reply With Quote
Old January 3rd, 2018, 11:46 AM   #3
the_msp
Lifetime Supporting Member
United Kingdom

the_msp is offline
 
the_msp's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Northern Ireland
Posts: 618
You don't want to lose comms when doing a firmware change (power loss, cable gets disconnected, etc)... it can brick the controller
__________________
Regards,

Patrick

https://www.youtube.com/user/MrMatrixEngineering
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Firmware Questions slickfix LIVE PLC Questions And Answers 1 October 11th, 2016 04:39 PM
Issue Moving 1734 AENT From One PLC to Another Dave42 LIVE PLC Questions And Answers 10 September 7th, 2016 12:26 PM
Changing firmware of L61, CNBR, ENBT, and 1757 SRM. Dogar LIVE PLC Questions And Answers 12 June 5th, 2015 08:08 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:00 AM.


.