You are not registered yet. Please click here to register!

plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!

Go Back - Interactive Q & A > - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Thread Tools Display Modes
Old February 22nd, 2018, 10:37 AM   #1

taylor1982 is offline
Join Date: Aug 2011
Location: Bavaria
Posts: 58
Kinetix6500 at Torque Limit?


I have a application where I accelerate/deccelerate tires mounted at a spindle. That tires can be different sizes with different inertia. For that application I use a JOG command (MAJ)

Right now I tuned my system (Speed, ACC, DCC for the MAJ command) that it works good for the biggest tire with the hightest inertia without getting any position or speed error.

Now there is the request that every size of tire should be accelerated/deccelerated "as fast as possible".
Is there a way to let the drive run at the "torque limit"?
Or are there any other suggestions to do that?

Thanks a lot!
  Reply With Quote
Old February 22nd, 2018, 11:05 AM   #2
United States

kekrahulik is offline
Join Date: Apr 2009
Location: Lancaster,pa
Posts: 245
I'm assuming that the machine doesn't know what size tire is loaded? Otherwise, you could have different accel, decel etc for different tires.

You might try opening up (increasing) your PositionErrorTolerance and your VelocityErrorTolerance to avoid the position and velocity error faults.
  Reply With Quote
Jump to Live PLC Question and Answer Forum


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kinetix 6000 torque limit pauly LIVE PLC Questions And Answers 0 June 2nd, 2014 04:39 PM
kinetix 6000 torque limit pauly LIVE PLC Questions And Answers 2 June 1st, 2014 11:09 PM
Danfoss VLT FC 100 Torque limit crawler009 LIVE PLC Questions And Answers 6 February 3rd, 2014 05:38 AM
S120 torque control : limit speed Plc_User LIVE PLC Questions And Answers 0 September 26th, 2013 03:53 AM
Changing current or torque Limit on the fly pcsengsys LIVE PLC Questions And Answers 1 April 21st, 2007 06:16 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:40 AM.