You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old December 9th, 2004, 05:34 PM   #1
hhuong
Member
United States

hhuong is offline
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 58
SLC 5/04 to PanelMate Power Pro 3000 through AIC+

Hello and thanks in advance for any help you can give.
I have a SLC 5/04 processor and a Panelmate Power Pro 3000. There is an AIC+ Advanced Interface Converter (Cat.No. 1761-NET-AIC) in between the SLC 5/04 and the Panelmate.

SLC serial port was connected to Port 1(RS-232) of AIC+. Panelmate was connected to Port 3(RS-485) of AIC+.

This is the first time that I deal with Panelmate. I have no idea how to download or upload program from the Panelmate. Any suggestion or where can I get the information from? I had tried Cuttler Hammer website but found nothing.

I have the Panelmate Power Pro Configuration software and Transfer Utility. I heard either one of the software can be used to download/upload from the PanelMate. Is it true?

Thanks again for the help.


Best Regards,
Herbert
  Reply With Quote
Old December 9th, 2004, 07:43 PM   #2
Steve Bailey
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Steve Bailey is offline
 
Steve Bailey's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The boondocks of Western Massachusetts USA
Posts: 6,560
It sounds like you have the hardware that you need, but what exactly do you want to do? What have you already tried that didn't work?

Is the PanelMate successfully communicating with the PLC? Is there a configuration already installed in the PanelMate? Do you need to modify the PanelMate?

If you have the PanelMate configuration software, the manuals are included on the CD. If this is a brand new PanelMate, you need to download the executive and then a driver before you download the configuration.

I probably won't be much help with the specifics of getting the PanelMate to communicate with the SLC, but I can help you with the PanelMate configuration and transfer software.
  Reply With Quote
Old December 9th, 2004, 10:36 PM   #3
hhuong
Member
United States

hhuong is offline
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 58
Quote:
It sounds like you have the hardware that you need, but what exactly do you want to do? What have you already tried that didn't work?
Actually there is a program in the PanelMate that I want to upload to my laptop so that I can do some modification with it. I tried to connect my laptop serial port to AIC+ Port 2 via cable 1761-CBL-PM02. And I don't know how to use the panelmate software to upload the program.


Quote:
Is the PanelMate successfully communicating with the PLC? Is there a configuration already installed in the PanelMate? Do you need to modify the PanelMate?
Yes, the PanelMate is communication with the PLC. The PanelMate is running pretty well. The problem is I want to modify the program which is already in the PanelMate and I have totally no idea what the procedure is in order to upload the program from PanelMate.
  Reply With Quote
Old December 10th, 2004, 07:01 AM   #4
Steve Bailey
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Steve Bailey is offline
 
Steve Bailey's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The boondocks of Western Massachusetts USA
Posts: 6,560
To transfer a configuration from the PanelMate to your PC, you need to connect a serial transfer cable (Cutler Hammer part number 0518) between the PC and Port 1 on the PanelMate.

You need to stop the PanelMate from communicating with the SLC and out it into serial transfer mode. You do that by touching the 'Cancel' button, then the 'More' button, then 'go offline', then 'enter serial transfer mode'. Note: The preceding sequence is from memory. I might have mis-stated one or more of the steps.

Start the PanelMate Transfer software. Click the button labeled 'Add configuration file to operations list' to the right of the words 'Upload Configuration'. You will be prompted for a file name. Enter one, and you're ready to start.

You can find out the file name that's in the PanelMate by first clicking on the tab labeled 'System Info', then the button labeled 'System/Configuration Info", then 'Start'. This will upload basic data about what is running in the PanelMate, including file name and size and which communications driver it is using.

Once you have uploaded the file from the PanelMate to your PC, start the PanelMate configuration software. You must import the file you just uploaded into the configuration software database. You do this by clicking on the 'File' menu, then 'Import'. Select the file you uploaded and click 'OK'. Once the import process is complete, the configuration will appear in the list of PanelMate 3000 configurations. From there, you can open it and edit the individual pages.

This is all covered in the manuals that are on the CD containing the software.
  Reply With Quote
Old December 10th, 2004, 07:47 AM   #5
hhuong
Member
United States

hhuong is offline
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 58
Quote:
To transfer a configuration from the PanelMate to your PC, you need to connect a serial transfer cable (Cutler Hammer part number 0518) between the PC and Port 1 on the PanelMate
Steve,
According to my network setup, I can't connect my laptop to the AIC+ Port 2 in order to upload program from PanelMate?
  Reply With Quote
Old December 10th, 2004, 08:08 AM   #6
Steve Bailey
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Steve Bailey is offline
 
Steve Bailey's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The boondocks of Western Massachusetts USA
Posts: 6,560
It may be possible. I know there is a 'network transfer' option capability with PanelMate/AB combinations, but I've never had the opportunity to try it. I believe it is limited to Data Highway networks. If I'm not mistaken, the NET-AIC module is for DH485 communications, which is not the same thing as Data Highway.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
To Latch Or Not To Latch BOWRIDER LIVE PLC Questions And Answers 43 October 21st, 2015 04:19 AM
AB CTC units..with 2 SLC 5/04 DH+ Russ LIVE PLC Questions And Answers 4 December 15th, 2004 04:02 PM
Redundant Power SUpply for SLC 500? Sound weird! ckchew666 LIVE PLC Questions And Answers 3 November 23rd, 2004 06:48 AM
SLC 5/03 and SLC 5/04 hhuong LIVE PLC Questions And Answers 2 November 19th, 2004 12:42 PM
Communication between PanelView 1000 and SLC 5/04 RP LIVE PLC Questions And Answers 50 December 9th, 2003 12:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:48 AM.


.