You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 12th, 2005, 10:16 PM   #1
TConnolly
Lifetime Supporting Member
United States

TConnolly is offline
 
TConnolly's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Salt Lake City
Posts: 5,929
Wonderware's InControl

Has anyone here used Wonderware's InControl(r) soft PLC? We are purchasing a piece of equipment and the OEM supplies it with this product for control over profibus. I am not really keen on soft PLCs (by the time you buy them and the IO adaptors you havent really saved any money) but this is the only way the equipment is offered.

What do you think of it?
  Reply With Quote
Old May 13th, 2005, 07:32 AM   #2
jshiepe
Member
United States

jshiepe is offline
 
jshiepe's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Strongsville, OH
Posts: 229
Alaric,

I do use Wonderware products, but have yet to use InControl, not because I don't think it's a good product, but because there hasn't been the right opportunity. If I were in your shoes, I would get references from the OEM(which you may have already done) that you could consult about the equipment's reliability and the OEM's support in times of need. Also, I would consider the fact that an OEM would not center their business around a control platform that was unreliable.

Jeff
__________________
To the optimist, the glass is half-full.
To the pessimist, the glass is half-empty.
To the engineer, the glass is twice as big as it needs to be.
  Reply With Quote
Old May 13th, 2005, 02:48 PM   #3
TConnolly
Lifetime Supporting Member
United States

TConnolly is offline
 
TConnolly's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Salt Lake City
Posts: 5,929
Quote:
Originally Posted by jshiepe
... Also, I would consider the fact that an OEM would not center their business around a control platform that was unreliable.
Jeff
For some reason that just does not give me the warm fuzzies.

I guess that maybe I've dealt with too many machines that had junk controls and I retrofitted plenty of those when I got sick enough of what the OEM provided.

I am familiar with the Wonderware InTouch HMI, its a great HMI, one of the better ones out there IMO. I'm hoping that InControl is just as good, but we'll find out I guess.


BTW Jeff, I love your signature line, thats great )
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
why use InControl! eng_muslim LIVE PLC Questions And Answers 3 February 10th, 2005 07:54 AM
InControl Example program Bola LIVE PLC Questions And Answers 1 March 28th, 2003 09:39 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:15 AM.


.