You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old September 16th, 2005, 09:50 PM   #1
wwlederer
Member
Germany

wwlederer is offline
 
Join Date: Mar 2004
Location: Goettingen
Posts: 20
Siemens Simatic OP7 Error message

Hi, does anybody know, what means error message on simatic OP7: "$551 AS address 2 not possible"?
I've got this message after downloading a programm into a new OP7.
Did I do something wrong? Is it possible to fix the operational panel? Thank You.
  Reply With Quote
Old September 17th, 2005, 12:53 AM   #2
deshpande_anmol
Member
India

deshpande_anmol is offline
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 12
Thumbs up just try this

this message pop-ups only if plc port address & 1 defined in op7 configuration mismatches.

For that do this in protool. Match Communication peer address Parameter of PLC(controller) selected with actual PLC port address.
I hope this will solve the problem

OK Bye
Anmol
  Reply With Quote
Old September 17th, 2005, 02:59 PM   #3
wwlederer
Member
Germany

wwlederer is offline
 
Join Date: Mar 2004
Location: Goettingen
Posts: 20
Hi, thank You for the answer!
I found configuration for peer parameter in Protool project:Address 2, Expansion slot 2, Rack 0. If I change them, how can I download new parameters to OP7? I've got allways the error message on the OP7 screen. Which port should I use IF 1A or IF 1B? I used port IF 1A for last download from my laptop. Is it possible to see OP7 own configuration?
Yours, Wal
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
siemens op7 - direct button mrsenolsezer LIVE PLC Questions And Answers 6 February 21st, 2005 04:34 AM
Siemens OP7 Protocol Error jeepslug LIVE PLC Questions And Answers 4 January 18th, 2005 11:00 AM
Siemens Simatic s7 totok LIVE PLC Questions And Answers 4 September 26th, 2004 09:38 AM
Siemens Simatic Field PG Mylo LIVE PLC Questions And Answers 7 February 11th, 2004 05:38 PM
Caution For Siemens Op7, Op17 ?? seppoalanen LIVE PLC Questions And Answers 0 July 20th, 2003 02:04 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:55 AM.


.