You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old June 14th, 2007, 01:40 AM   #1
CraigM
Member
Australia

CraigM is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: AUS
Posts: 25
Pencil RSLogix 500 edit rung descriptions

Hi all
Anyone have any idea how to import rung descriptions. I've tried using the "Export ASCII" to .ERP and edit in notepad. It imports with no errors but nothing is updated. Any ideas?
I've writen a macro that auto-generates the code and it would be nice (& time saving) to have the same for the descriptions.
  Reply With Quote
Old June 14th, 2007, 07:08 AM   #2
rPraveenkum
Member
India

rPraveenkum is offline
 
rPraveenkum's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Chennai
Posts: 876
Export in csv format edit in excell save in same csv formet Import it back
__________________
.................................................. .................................................. ..........................................
.................................................. .................................................. ..........................................
PRAVEEN KUMAR
http://www.praveen.envy.nu
Life is like butterfly, handle with care - Praveen
  Reply With Quote
Old June 14th, 2007, 07:38 AM   #3
Mickey
Lifetime Supporting Member
United States

Mickey is offline
 
Mickey's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Palmdale,Ca
Posts: 8,473
Some info here also:

http://www.mrplc.com/kb/index.php?pa..._v2&id=22&c=11
__________________
Mickey

If you want happiness for an hour-take a nap. If you want happiness for a day-go fishing. If you want happiness for a month-getmarried. If you want happiness for a year-inherit a fortune. If you want happiness for a lifetime-help someone else.
----- Chinese Proverb
  Reply With Quote
Old June 14th, 2007, 06:33 PM   #4
CraigM
Member
Australia

CraigM is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: AUS
Posts: 25
Pencil

Sorry guys, maybe I wasn't clear in my request. I need to edit the "Page Title / Rung Desc." You cannot edit in CSV format because the import csv does not support page title edits. The only format I can export it into is the .ERP, .TXT both of which, if edited and reimported, does nothing.
  Reply With Quote
Old June 14th, 2007, 08:16 PM   #5
mellis
Member
United States

mellis is offline
 
Join Date: Nov 2004
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 656
Craig,

I just tried exporting a single rung comment to a .erp file. I editted it in notepad. Then imported it back to RSlogix. My changes made it back in fine. Are you sure you don't have "On collisions: discard imported ASCII records" checked?
  Reply With Quote
Old June 14th, 2007, 08:44 PM   #6
CraigM
Member
Australia

CraigM is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: AUS
Posts: 25
Pencil

Yep, set to override. Still no joy though
If it helps, I'm using RSLogix500 ver 7.10
  Reply With Quote
Old June 14th, 2007, 08:51 PM   #7
CraigM
Member
Australia

CraigM is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: AUS
Posts: 25
OK, got it to work now, not sure what changed but shut down Logix, re-exported, modified and re-imported. Previously I tried to make edits in excel and this must have messed up the format, even though I clicked on "Keep file format" when saving.

Thanks for you input.
  Reply With Quote
Old June 14th, 2007, 10:45 PM   #8
CraigM
Member
Australia

CraigM is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: AUS
Posts: 25
Fancy Exclamation

OK, here's the solution.
What actually happens is that the Rung Title & Comments are imported, you just cannot see them (at least not right away). I discovered this when I double-clicked on one of the rungs in question then hit enter - the comments appeared!!

Had Rockwell look into it as well and their fix was that (for ver 7.1) you need to Rebuild the Database.
You do this by clicking Tools > Database > Rebuild DB and click YES when prompted. Apparently ver 7.2 has a different format and does not encounter this problem.
Hope this helps.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RSLogix 500 and Standalone Security Server pimpim32 LIVE PLC Questions And Answers 4 August 23rd, 2007 11:03 AM
RSLogix 5 ----- Rung Descriptions gizmo LIVE PLC Questions And Answers 10 April 22nd, 2006 11:22 AM
RSLogix 5000 V15 Features Samneggs LIVE PLC Questions And Answers 18 April 20th, 2006 05:45 PM
how do I edit and save on a user protected RSLogix 500 file? ICTechs.com LIVE PLC Questions And Answers 7 March 26th, 2006 07:42 AM
Symbol Descriptions RSLogix 500 ajb1131 LIVE PLC Questions And Answers 1 February 28th, 2006 12:10 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:30 PM.


.