You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 24th, 2008, 11:20 PM   #1
finskhan
Member
Pakistan

finskhan is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Multan
Posts: 86
Logo 230rc

Hi,
I have a new LOGO PLC LOGO!230RC With Order Code 6ED1 052-1FB00-0BA5 and on my laptop i install LOGO!Soft Comfort V5.0.Now i want to tranfer a program that i edit in my laptop in LOGO Soft to LOGO!230RC.But when i change the setting in my new LOGO!230RC this gives only the option for transfer
1. Card to LOGO
2. Logo to Card
there no more option PC to LOGO or LOGO to PC.
when i want to tansfer in the Card to LOGO mode it leave a message
unknown card.
anybody can tell me whats a problemm with my LOGO?
  Reply With Quote
Old April 25th, 2008, 01:37 AM   #2
beckz
Member
Sudan

beckz is offline
 
beckz's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Musmar,Sudan
Posts: 25
finskhan,

maybe you are using a trial version software. the demo version does'nt allow you to download from PC to logo
  Reply With Quote
Old April 25th, 2008, 05:04 AM   #3
finskhan
Member
Pakistan

finskhan is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Multan
Posts: 86
I say my LOGO!230 RC donot go into PC to LOGO mode.It have only option Card to LOGO and LOGO to card.Na d manuals says LOGO has a Maod PC to LOGo and LOGO to PC.
  Reply With Quote
Old April 25th, 2008, 11:20 PM   #4
Maj. Toxido
Member
Philippines

Maj. Toxido is offline
 
Join Date: Feb 2006
Location: Quezon City
Posts: 127
Quote:
Originally Posted by finskhan
Hi,
I have a new LOGO PLC LOGO!230RC With Order Code 6ED1 052-1FB00-0BA5 and on my laptop i install LOGO!Soft Comfort V5.0.Now i want to tranfer a program that i edit in my laptop in LOGO Soft to LOGO!230RC.But when i change the setting in my new LOGO!230RC this gives only the option for transfer
1. Card to LOGO
2. Logo to Card
there no more option PC to LOGO or LOGO to PC.
when i want to tansfer in the Card to LOGO mode it leave a message
unknown card.
anybody can tell me whats a problemm with my LOGO?

I think you are in simulation mode that`s why you cant transfer the edit program to your LOGO. Im using the LOGO for 5 year and the 6ED1 052-1FB00-0BA5 can transfer the program from PC to LOGO and LOGO to PC.

Or try this save a back-up copy of the program in your PC, then
delete the program in the LOGO. Try again to download it with the edit program as you mentioned.

Regards

Sherwin
  Reply With Quote
Old April 25th, 2008, 11:56 PM   #5
finskhan
Member
Pakistan

finskhan is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Multan
Posts: 86
Hi, My LOGO have no program already because its new PLC.Problem is that when i chang it to card to LOGO mode it tell me that unknown card its massage is right because i donot inser any card i connect the LOGO Cable. maunalls shows that LOGo has mode PC to LOGO and LOGO to PC but there in Mode in my LOGO.It has only two modes LOGo to Card and Card to LOGO and when i select the mode Card to LOGO its leave a massage "unknow card" that is my problem
  Reply With Quote
Old April 26th, 2008, 12:30 AM   #6
finskhan
Member
Pakistan

finskhan is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Multan
Posts: 86
1. I am not in a simulation mode.
2. In mannls its recomended that first you change the Mode of LOGO, PC to LOGO mode but my LOGO not that mode
Now when i conect directly there is disdply a error massage in the LOGO Soft Comfort that is,
Interface slection error
Please check:
-Mode of the LOGO!: PC to LOGO!
- The LOGO! PC cable connect the LOGO and the PC
that is problem but there is no PC to LOGO MODE in my LOGO
Attached Files
File Type: zip LOGO.zip (71.3 KB, 82 views)
  Reply With Quote
Old April 26th, 2008, 10:55 PM   #7
Maj. Toxido
Member
Philippines

Maj. Toxido is offline
 
Join Date: Feb 2006
Location: Quezon City
Posts: 127
Quote:
Originally Posted by finskhan
1. I am not in a simulation mode.
2. In mannls its recomended that first you change the Mode of LOGO, PC to LOGO mode but my LOGO not that mode
Now when i conect directly there is disdply a error massage in the LOGO Soft Comfort that is,
Interface slection error
Please check:
-Mode of the LOGO!: PC to LOGO!
- The LOGO! PC cable connect the LOGO and the PC
that is problem but there is no PC to LOGO MODE in my LOGO

As a see in your attachment files the main problem is your interface to the LOGO from your PC, Try to configure your PC COM port for communication. And try also to get technical support from the one you purchase the Siemens LOGO and tell him your complain.


Regards

Sherwin
  Reply With Quote
Old April 26th, 2008, 11:10 PM   #8
finskhan
Member
Pakistan

finskhan is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Multan
Posts: 86
Yes there was a problem with my laptop port COM1.Because when i connet the logo communication cable with logo and my desktop com it works well download and upload boths.
tahnks to everybody.
Finskhan
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OT--->RSlogix 500 online logo eastkodakguy LIVE PLC Questions And Answers 6 May 29th, 2005 05:01 AM
logo question walters LIVE PLC Questions And Answers 5 April 6th, 2005 03:58 AM
LOGO for siemens Unregistered LIVE PLC Questions And Answers 8 March 15th, 2005 09:11 AM
LOGO! 230RC pc cable connection innes LIVE PLC Questions And Answers 3 March 26th, 2004 08:50 AM
Flying windows button for RSView32 security Deer LIVE PLC Questions And Answers 6 February 4th, 2004 10:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:24 PM.


.