You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old February 15th, 2010, 01:18 PM   #1
GACrichmond
Member
United States

GACrichmond is offline
 
Join Date: Feb 2010
Location: Richmond
Posts: 3
1762-OF4 AB Analog output

The Allen Bradley Analog Output module 1762-OF4 with a ML1200 processor, when using old version of RSLogix 500 (5.5) no window comes up to configure the module to 4-20mA from 0-20mA, use to be able to do it through bits, the module is listed as "other-product id 66" in the configuration window, vendor recommends upgrading software, but we are going to buy RSLogix 5000 for another project, is the MicroLogix 1200 programmable with 5000? Our old 500 is version 5.5. Any suggestions??

Last edited by GACrichmond; February 15th, 2010 at 01:28 PM.
  Reply With Quote
Old February 15th, 2010, 01:29 PM   #2
val_99
Member
United States

val_99 is offline
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 136
You cannot use RSLogix 5000 with ML1200.
__________________
6 PHASES OF A PROJECT:
1. Enthusiasm
2. Disillusionment
3. Panic
4. Search for the guilty
5. Punishment of the innocent
6. Awards and honors for the non-participants
  Reply With Quote
Old February 17th, 2010, 10:56 AM   #3
GACrichmond
Member
United States

GACrichmond is offline
 
Join Date: Feb 2010
Location: Richmond
Posts: 3
1762-of4

Well, updated the RSLogix 500 and got the config. window, but the module will only allow either -10 to +10V or 4-20 but when you enter in 0 in Engineering units, it should give a 4mA signal, but gives 0 so it seems to work as a 0-20mA not 4-20, in order to get 4mA need to enter around 6500 (0-32767)I am confused...
  Reply With Quote
Old February 17th, 2010, 11:06 AM   #4
Mickey
Lifetime Supporting Member
United States

Mickey is offline
 
Mickey's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Palmdale,Ca
Posts: 8,463
See PDF below for data format values for your 1762-OF4 card.
Attached Files
File Type: pdf 1762OF4dataFormat.pdf (47.3 KB, 129 views)
__________________
Mickey

If you want happiness for an hour-take a nap. If you want happiness for a day-go fishing. If you want happiness for a month-getmarried. If you want happiness for a year-inherit a fortune. If you want happiness for a lifetime-help someone else.
----- Chinese Proverb
  Reply With Quote
Old February 17th, 2010, 11:11 AM   #5
Mickey
Lifetime Supporting Member
United States

Mickey is offline
 
Mickey's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Palmdale,Ca
Posts: 8,463
And the manual if you need it.

http://literature.rockwellautomation...n016_-en-p.pdf
__________________
Mickey

If you want happiness for an hour-take a nap. If you want happiness for a day-go fishing. If you want happiness for a month-getmarried. If you want happiness for a year-inherit a fortune. If you want happiness for a lifetime-help someone else.
----- Chinese Proverb
  Reply With Quote
Old February 17th, 2010, 11:45 AM   #6
GACrichmond
Member
United States

GACrichmond is offline
 
Join Date: Feb 2010
Location: Richmond
Posts: 3
Thank so much, the PDF was very helpful.
  Reply With Quote
Old February 17th, 2010, 12:39 PM   #7
Mickey
Lifetime Supporting Member
United States

Mickey is offline
 
Mickey's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Palmdale,Ca
Posts: 8,463
Quote:
Originally Posted by GACrichmond View Post
Thank so much, the PDF was very helpful.
Your Welcome
__________________
Mickey

If you want happiness for an hour-take a nap. If you want happiness for a day-go fishing. If you want happiness for a month-getmarried. If you want happiness for a year-inherit a fortune. If you want happiness for a lifetime-help someone else.
----- Chinese Proverb
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SLC500 analog output kurt.brinker LIVE PLC Questions And Answers 3 November 19th, 2007 11:40 AM
PICO GFX Analog Output problem. Ahhh! toygasm4u LIVE PLC Questions And Answers 1 November 18th, 2007 12:23 PM
Capacity Measuring Instrument with Analog Output ampop LIVE PLC Questions And Answers 6 July 6th, 2007 02:41 AM
Odd behavior from analog output on PLC5 system wildswing LIVE PLC Questions And Answers 5 June 9th, 2005 02:39 PM
AB Compactlogix with analog output question!! 93lt1 LIVE PLC Questions And Answers 5 August 21st, 2002 12:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:28 AM.


.