You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 8th, 2010, 10:50 AM   #1
wdd0422
Member
United States

wdd0422 is offline
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 76
C-more PLC communication time out error PLC-001

I'm using a Automation Direct DO-O5DR PLC with a DO-DCM 2 port comms card. All I am doing is displaying the high speed input count on the screen. There are a couple more lines in the program but this is basically it. I keep getting a "PLC-001:PLC communications timeout" error. It is only the displays on the comm card that are doing this. I have it configured for RS 232 communications. I changed the baud from 9600 t0 32400 and it seemed to help. Sometimes when I have the error it will not update the screen for a few seconds. Is there anything I can do about this or is it a limitation I will have to live with? Right now I have everything setup on the bench. They will be within 50' of the PLC but is this something that may get worse with distance
  Reply With Quote
Old April 8th, 2010, 11:46 AM   #2
rlawson
Member
United States

rlawson is offline
 
rlawson's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Hickory, NC
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by wdd0422 View Post
I have it configured for RS 232 communications. I changed the baud from 9600 t0 32400 and it seemed to help.
Have you tried using either on the onboard DL-05 ports to connect to the Cmore, to see if the problem remains? I'm not sure how fast you need the communication to be. But Port 1 is fixed at 9600 baud, port 2 will go up to 38,400 baud. If you are only monitoring 1 tag on the Cmore, the screen refresh rate should be reasonably quick.

If you are lucky about 50 feet is all you will get from RS232 with a good cable.
__________________
Everywhere I go... there I am !!

Last edited by rlawson; April 8th, 2010 at 11:49 AM.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PC to PLC Protocol TheRixta LIVE PLC Questions And Answers 13 December 17th, 2008 12:56 PM
Questions about PLC FX Serial Communication Arfel LIVE PLC Questions And Answers 0 June 9th, 2008 12:58 AM
MPI comunication Manuel Raposo LIVE PLC Questions And Answers 22 July 16th, 2007 06:24 AM
FES Gateway communication with GE PLC 90-70 series shah2006 LIVE PLC Questions And Answers 5 September 14th, 2006 10:24 AM
[S5-155U CPU948]About PLC Communication Question. apple LIVE PLC Questions And Answers 2 July 20th, 2006 05:07 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:58 PM.


.