You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old November 9th, 2010, 04:34 AM   #1
luccass
Member
United Kingdom

luccass is offline
 
Join Date: Jun 2009
Location: UK
Posts: 56
[Profibus PA] Number of nodes

Hi guys!
Could you help me a litle bit, please?

Every independent specs regarding Profibus PA says, that maximum number of nodes per network is 32.
There is a Profibus DP/PA Link module that creates ONE PA subnet and spec says, that max allowed number of nodes for PA master system is 64.

Can anyone ever tried to put more than 32 nodes under one siemens DP/PA link? Just want to double check

Thanks!
  Reply With Quote
Old November 9th, 2010, 08:30 AM   #2
Jobbe
Member
Belgium

Jobbe is offline
 
Join Date: Jul 2005
Location: Antwerp
Posts: 159
Quote:
Originally Posted by luccass View Post
Every independent specs regarding Profibus PA says, that maximum number of nodes per network is 32
True, this is a Profibus PA limit (electrical).
Quote:
Originally Posted by luccass View Post
There is a Profibus DP/PA Link module that creates ONE PA subnet and spec says, that max allowed number of nodes for PA master system is 64.
Also true, but this is on the software level. You still need PA couplers to supply the power after the link and they have a limit of 32 devices (ideal ideal conditions) per segment. So for 64 slaves you need one of those links and minimum two couplers. If you use a Pepperl and Fuchs link you can even use all 126 addresses (minus the master ..) on one link.
  Reply With Quote
Old November 9th, 2010, 08:46 AM   #3
luccass
Member
United Kingdom

luccass is offline
 
Join Date: Jun 2009
Location: UK
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by Jobbe View Post
True, this is a Profibus PA limit (electrical).
Also true, but this is on the software level. You still need PA couplers to supply the power after the link and they have a limit of 32 devices (ideal ideal conditions) per segment. So for 64 slaves you need one of those links and minimum two couplers. If you use a Pepperl and Fuchs link you can even use all 126 addresses (minus the master ..) on one link.
Thanks! Exactly what I was thinking
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cube Root HalloJulle LIVE PLC Questions And Answers 52 March 13th, 2010 10:04 AM
Number Problems The Plc Kid LIVE PLC Questions And Answers 9 January 22nd, 2010 02:23 PM
RS Logix 5, where to locate serial number LMDAVE LIVE PLC Questions And Answers 5 August 13th, 2009 02:35 PM
How do I find the whole number in a float? WireGuy1950 LIVE PLC Questions And Answers 6 December 19th, 2008 04:59 PM
Nodes not found in RS-Linx godfrey LIVE PLC Questions And Answers 5 March 20th, 2003 03:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:46 AM.


.