You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old November 25th, 2010, 09:01 AM   #1
rmb550
Member
Canada

rmb550 is offline
 
Join Date: Nov 2009
Location: Ontario
Posts: 83
Getting Started with Red Lion G306K

I am struggling with getting this thing started.
I have installed Crimson 3.0 to a laptop and have connected a USB to RS232 converter that works perfectly with another device.
I think I need confirmation of pinouts to make a cable that will go from the converter to the HMI.
The existing device used the following pins:
Converter Pin1 >> Jump to Converter Pin4
Converter Pin2 >> Device Pin 3
Converter Pin3 >> Device Pin 2
Converter Pin4 >> Jump to Converter Pin 1 & Converter Pin 6
Converter Pin5 >> Device Pin 5
Converter Pin6 >> Jump to Converter Pin 4
Converter Pin7 >> Jump to Converter Pin 8
Converter Pin8 >> Jump to Converter Pin 7 and Device Pin 8
Converter Pin9 >> No Connection
I also need some guidance as to which port I should use.
Thanks,
rmb
  Reply With Quote
Old November 25th, 2010, 12:13 PM   #2
Eric Nelson
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Eric Nelson is offline
 
Eric Nelson's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Randolph, NJ
Posts: 4,285
On page 3 of the G306K manual (LINK), it shows the pinouts for the ports. Try making up a cable with 2 DB-9 female connectors to go from your converter to the G306K, and wire it like this:

Converter Pin2 >> G306K Pin7
Converter Pin3 >> G306K Pin8
Converter Pin5 >> G306K Pin5

You want to use the 'Programming Port' on the G306K



-Eric
  Reply With Quote
Old November 25th, 2010, 12:32 PM   #3
rmb550
Member
Canada

rmb550 is offline
 
Join Date: Nov 2009
Location: Ontario
Posts: 83
Eric,
Thanks for this -- that is what I made -- but I have no idea how to find out if the device is communicating with my PC.....
rmb
  Reply With Quote
Old November 25th, 2010, 01:02 PM   #4
rmb550
Member
Canada

rmb550 is offline
 
Join Date: Nov 2009
Location: Ontario
Posts: 83
I have the ALM & COM LED's flashing at a very high rate.
When I turn on DIP switches 1 & 2 and cycle the power, nothing changes.
Do I have a DOA HMI??
rmb
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Red Lion G304K vs. Allen-Bradley PanelView 300 Micro OkiePC LIVE PLC Questions And Answers 40 March 9th, 2012 06:02 PM
Red Lion, Red Lion, Red Lion Dua Anjing LIVE PLC Questions And Answers 3 May 12th, 2010 06:41 PM
Red Lion programming issues and answers Rik LIVE PLC Questions And Answers 4 November 4th, 2009 10:14 AM
Mitsubishi FX2N & Red Lion G306K - Up Counter gollywomp LIVE PLC Questions And Answers 1 August 27th, 2009 03:09 PM
Beckhoff twincat SMTP supplement Pete:-) LIVE PLC Questions And Answers 5 December 12th, 2008 08:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:46 AM.


.