You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 23rd, 2011, 11:14 AM   #1
tech007
Member
United Kingdom

tech007 is offline
 
Join Date: Aug 2010
Location: London
Posts: 25
Analog input / Analog Output - Twin CAT System

Hello,

I using beckhoff terminal EK1100,EL3162(analog input) and EL4104(analog output). The application is to control the valve thorugh

analog input and output terminal. But right now, i want to programme analog terminals.

I am giving additional 10 V DC to analog output terminal and measuring at analog input terminal through multimeter.

I would like to have similar voltage 10 V DC at input terminal which i am giving at analog output terminal 10V DC.

My problem is at analog input terminal i am getting variable DC voltage although i am giving contast dc voltage to analog output

terminal. And this varibale voltage is keep decreasing and reachign zero at analog input terminal which i want to measure.

There is no error as well. All terminals in OP mode.

For programme, i am using FB which is analog_in and analog_output and variables linked through respective input and output.

Can somebody help me with this ?

Can i have example programme for Twin CAT system ?

Thanks.
  Reply With Quote
Old September 30th, 2011, 05:21 PM   #2
RocketTester
Member
United States

RocketTester is offline
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sacramento, CA
Posts: 181
Old post, but since I ran across it.
Seems like you mix up input and output. You are inputing a voltage to an output terminal and expect to read the same voltage on an input terminal (via PLC programs action). It works the other way. With no connection, an input terminal voltage can float, as you are measuring.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scalling for analog input module - SLC 5/04 ckchew666 LIVE PLC Questions And Answers 1 May 15th, 2008 09:31 AM
Analog output and Voltage Control khanz LIVE PLC Questions And Answers 11 April 6th, 2008 10:44 AM
PLC analog input & output module required calibration? flyers LIVE PLC Questions And Answers 17 March 30th, 2008 03:58 AM
analog input SIMATIC S7-200, EM235 sarac LIVE PLC Questions And Answers 1 October 26th, 2006 03:32 AM
analog input 4 ... 20 mA SIMATIC S7-200 sarac LIVE PLC Questions And Answers 1 October 23rd, 2006 01:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:51 PM.


.