You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old December 21st, 2011, 01:22 PM   #1
kandymann
Member
United States

kandymann is offline
 
Join Date: Jan 2011
Location: VA
Posts: 154
Need help with Testing an Application using FT View Studio V6.10

Hello guys

Software:
FT View Studio
FT View ME Station

Mark and rdcast have helped me in a big way with setting up communications using RSLinx E. I figured out my previous setback with their help! Thanks guys

I am new to HMI programming so once I got my communications configured correctly, I began testing applications and playing so to speak. I am working hard to learn this type of programming.

I am now working on a real life project and I am testing it. I am getting an error message when I test the application...

"Failed to load Tag Runtime Server"

I have been testing the same application over and over using FT View ME Station and now this pop up appears and I am unable to load the ME Station on my PC. It worked over and over again but after a few modifications to some displays, the ME Station will not load.

I assumed I needed to check out Communications Setup and I looked at the Runtime (Target) and made sure my Shortcuts: proccessor and tags were applied to both Desgin and Runtime.

I really dont know where to go from here.

Any suggestions?

Thanks

Kandy
  Reply With Quote
Old December 21st, 2011, 02:09 PM   #2
Ken Roach
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Ken Roach is offline
 
Ken Roach's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 13,529
Start with a hard reboot of the computer.

Other Forum members will be along shortly to provide detailed opinions on the reliability of the FactoryTalk engine.
  Reply With Quote
Old December 21st, 2011, 02:14 PM   #3
kandymann
Member
United States

kandymann is offline
 
Join Date: Jan 2011
Location: VA
Posts: 154
Quote:
Originally Posted by Ken Roach View Post
Start with a hard reboot of the computer.

Other Forum members will be along shortly to provide detailed opinions on the reliability of the FactoryTalk engine.
Thanks Ken

I will try that.
  Reply With Quote
Old December 21st, 2011, 02:32 PM   #4
kandymann
Member
United States

kandymann is offline
 
Join Date: Jan 2011
Location: VA
Posts: 154
Ha

Well Mr. Roach

I rebooted my PC and when I opened FT View Studio I noticed a message at the bottom of the screen saying that my software was not vaildated and I was operating under a grace period. I went to my FT View Activation Manager and resubmitted my serial number, etc.

and walhaaa

It works now.

I have no idea why I had to reactivate my software like that. Weird. But hey, now I can get back to playing.

Thanks Ken
  Reply With Quote
Old December 21st, 2011, 09:47 PM   #5
Kev77
Member
United States

Kev77 is offline
 
Kev77's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Beaverton, Or
Posts: 362
Is this on a laptop? If so I had an issue with this and it was because my activation was tied to the MAC address of the network card and not the hard drive serial number. I think it had to do with the network card in power saver mode while it was unplugged. If I turned it on unplugged it would go into a grace period.
  Reply With Quote
Old July 24th, 2017, 01:24 PM   #6
arnabbanik
Member
United States

arnabbanik is offline
 
Join Date: Jan 2014
Location: NY
Posts: 27
Thanks for the help! This works. Is there a way to up-vote an answer here?
  Reply With Quote
Old July 24th, 2017, 01:37 PM   #7
LoganB
Lifetime Supporting Member
United States

LoganB is offline
 
Join Date: Apr 2017
Location: Michigan
Posts: 362
Quote:
Originally Posted by Ken Roach View Post
Other Forum members will be along shortly to provide detailed opinions on the reliability of the FactoryTalk engine.
__________________
Present: Controls Engineer
Future: Skynet Engineer
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FactoryTalk View Studio ME RSLinx Enterprise Shortcut Issue DamianInRochester LIVE PLC Questions And Answers 16 April 22nd, 2014 05:17 PM
Visual Basic & FactoryTalk View Studio SE Rich Rich LIVE PLC Questions And Answers 3 May 4th, 2011 11:13 AM
FT Studio ME Application Help MJC LIVE PLC Questions And Answers 4 March 24th, 2011 03:15 AM
testing application in RS view -ME edition soya LIVE PLC Questions And Answers 10 July 21st, 2007 11:10 PM
Test RSView Studio application on a RIO network mulderm LIVE PLC Questions And Answers 3 September 19th, 2006 03:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:54 PM.


.