You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old March 26th, 2012, 10:10 PM   #1
Duranthas
Member
United States

Duranthas is offline
 
Join Date: Jul 2008
Location: Southeast Missouri
Posts: 61
EN2TR with L55-M13?

I am well into an OEE project when all of a sudden management says that ENBT network isn't good enough and that I have to use a ring with EN2TR cards. Problem is, my processors are mostly L55-M13 which means I can only flash up to v16. That said, all the literature I'm reading about the EN2TR card says I need v17+, yet at the same time it says I can set it up via USB and RSLinx v 2.55+. So my question is can I still MSG between L55-M13 processors using EN2TR cards in their chassis on a ring or it it more like this ?
  Reply With Quote
Old March 27th, 2012, 06:50 AM   #2
jstolaruk
Member
United States

jstolaruk is offline
 
Join Date: Dec 2004
Location: Detroit, SE Michigan
Posts: 3,050
V16 can't/won't recognize it in the rack so the processor won't be able to communicate with it; I don't see a way around a processor upgrade. The good side - it should be a easy upgrade s/w wise.
__________________
"You can live to be a hundred if you give up all the things that make you want to live to be a hundred." Woody Allen
  Reply With Quote
Old March 27th, 2012, 07:14 AM   #3
The Plc Kid
Member
United States

The Plc Kid is offline
 
The Plc Kid's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Macon, Georgia
Posts: 3,235
Yep and L6x series are on the way out and the L7 is cheaper so push them to that route.

Are there any switchs in between? If so the have to be able to support ring also.

Sounds like it is just betwen 2 racks though?
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SLC Memory Module M13 - Update Values? woodward_uk LIVE PLC Questions And Answers 2 September 21st, 2009 10:24 AM
PM3K to ControlLogix L55 on DeviceNet godfrey LIVE PLC Questions And Answers 2 May 19th, 2008 09:00 AM
ControlLogix L55 and Ignorance Problem CountyLouthCowboys LIVE PLC Questions And Answers 31 February 4th, 2008 11:22 AM
L1 vs. L55 Allen Nelson LIVE PLC Questions And Answers 16 November 24th, 2004 05:26 PM
Download via DH+ to L55 Xian LIVE PLC Questions And Answers 0 July 31st, 2003 02:12 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:13 PM.


.