You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old March 29th, 2013, 02:32 AM   #1
CnMEngineering
Member
Pakistan

CnMEngineering is offline
 
Join Date: Feb 2013
Location: Karachi
Posts: 14
Siemens S7-315-2DP MPI network connection to PC

Hi All,
One of our clients wants to replace some obsolete VFD's on their plant. There are two S7-315-2DP plc's and drives are connected via profibus on one of the PLC's. MPI ports of both these PLC's are connected to each other and three different Siemens HMI. Problem is, the plant was commissioned by plant manufacturer and client does not have the project file, so I have to upload the program and edit. I have Siemens USB Adapter: 6ES7972-0CB20-0XA0, now when i try to connect it to one of the MPI ports which is already networked, sometimes step 7 gives error "online communication to adapter damaged" and sometimes it gives error that either transmission rate is incorrect, or highest mpi address is higher than set address range or incorrect interrupt setting.
I thought that my adapter may be damaged so I checked it on bench with a 313C MPI port, and it worked perfectly fine.
I haven't tried to connect to a networked MPI segment but from the manuals it seems that it is possible and successful connection should show all MPI devices available on network, I tried all possibly transmission rates, highest MPI address settings, but it keeps giving the same error.
Also I noticed that the PLC that I was trying to connect to had its termination switch on MPI port ON, and since the plant was running I didn't take the risk of turning it off, so I tried to connect to second PLC, its termination switch was set to OFF, but still Step 7 gave the same messages.
Any ideas, what might be the issue here?

Best Regards,
Anas
www.pakplc.com
  Reply With Quote
Old March 29th, 2013, 03:04 AM   #2
rohan tandon
Lifetime Supporting Member
United Arab Emirates

rohan tandon is offline
 
Join Date: May 2005
Location: Dubai
Posts: 193
Is there a teleservice module or modem connected to the mpi network which is also using the defaukt mpi address of 0.

Have u tried change the mpi address of you laptop from 0 to a higher number like 30?
  Reply With Quote
Old March 29th, 2013, 05:11 AM   #3
CnMEngineering
Member
Pakistan

CnMEngineering is offline
 
Join Date: Feb 2013
Location: Karachi
Posts: 14
I dont think there is any teleservice module installed, but I will have to confirm it from drawings.
I tried address 1, and 2, but that didnt help.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Siemens S7 and Modbus Plus network mintcake LIVE PLC Questions And Answers 3 January 30th, 2012 04:45 AM
Exchange data in "large" Siemens S7 network Werner LIVE PLC Questions And Answers 4 May 26th, 2009 05:56 AM
shematic connection PC to S7 200 paris LIVE PLC Questions And Answers 29 October 31st, 2008 03:45 PM
s7 314 MPI TS/ PC bly LIVE PLC Questions And Answers 8 November 9th, 2006 04:11 PM
looking for an example program siemens S7 314 c 2dp foid LIVE PLC Questions And Answers 0 October 1st, 2003 08:12 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:02 AM.


.