You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 28th, 2004, 11:17 AM   #1
royle johnson
Member
United States

royle johnson is offline
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2
mitsubishi plc programming software

I am looking to purchase Melsec plc programming software.It is the older version not the newer GX developer.It is listed as Melsec Gppwin
-E,or just Melsec GPPW.Does anyone know where I could find this? I
understand that this software can program the FX and A series plc's.
Thanks.Royle.
  Reply With Quote
Old July 28th, 2004, 01:53 PM   #2
panic mode
Member
Canada

panic mode is offline
 
panic mode's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,962
Gppwin is predecesor of GX developer. In fact GX developer
is newer version of gppwin. The older software that is DOS based
is called Medoc and it should be free for download.
I never used Medoc so I wouldn't expect it to support newer CPUs.
If you plan on working only with FX and A series, even Medoc
should be ok. Some people like it (I don't like any Japanese
software or manuals but that's just me...).
  Reply With Quote
Old July 28th, 2004, 06:32 PM   #3
tommy23t
Member
United States

tommy23t is offline
 
tommy23t's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: New Jersey
Posts: 136
I was also told that the newer plcs wouldn't work with dos Medoc.- wrong- On a whim, I tried it on a FX1S, and was able to download and upload to it.

tommy23t
  Reply With Quote
Old July 29th, 2004, 08:02 AM   #4
Goody
Member
United Kingdom

Goody is offline
 
Goody's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Huddersfield W Yorks UK
Posts: 1,081
Medoc can see the newer FX's and A series but it sees them wrong. (same for some newer models in gppwin)

So it will report the available bits (counters, timers, internal relays, etc) and memory wrong too.

I am not sure wether you can use these bits that you know are there but medoc says they arnt or not because I always upgraded my software to suit the plc.
But I remember medoc and gppwin seeing an fx2n as an fxon and saying there was 2k memory when the book said 8k
  Reply With Quote
Old August 2nd, 2004, 04:38 PM   #5
royle johnson
Member
United States

royle johnson is offline
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2
melsec gpp win software

Thanks for the response. I am still wondering if this gpp win software can be purchased. The newer version Gx Developer is quite
expensive.Mitsubishi does not offer the older gpp win for sale for
obvious reasons. Royle.
  Reply With Quote
Old August 3rd, 2004, 08:59 AM   #6
abuelfun
Member
Sudan

abuelfun is offline
 
Join Date: Apr 2004
Location: khartoum
Posts: 30
mitsubishi programming software

Fore melsec plc programming software you can go to (www.plcman.co.uk)and download from this site.

Best regards
  Reply With Quote
Old November 17th, 2005, 10:36 AM   #7
ctsautomation
Member
United Kingdom

ctsautomation is offline
 
Join Date: Nov 2005
Location: Plymouth
Posts: 7
I can email it if you want, follow my link at www.******************
regards
  Reply With Quote
Old November 18th, 2005, 02:12 PM   #8
NorthControl
Member
Norway

NorthControl is offline
 
NorthControl's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Bergen
Posts: 41
Version

Hi!

Medoc can handle any Mitsu PLC except the Q-series as far as i know.
The only thing is that it has "Lately" came out newer versions of medoc for the newer fx1 and fx2 series. However, you can program a fx1 plc with "fx0 medoc version" but you would not get full control of all the functions and memory areas etc.
I have medoc 2.40 that handles fx1 plc.
  Reply With Quote
Old November 21st, 2005, 02:50 AM   #9
Dariusch
Member
Denmark

Dariusch is offline
 
Dariusch's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 284
The medoc can actually handle the Q-series. BUT it is only a special version of medoc, that was made by Beijer in sweden. I do not know if the software is relased for sale.


You should go by the GX og GX-IEC Developer.

Best regards

Dariusch
  Reply With Quote
Old March 13th, 2006, 11:21 AM   #10
Sergei Troizky
Member
Canada

Sergei Troizky is offline
 
Join Date: Oct 2004
Location: Montreal
Posts: 694
I have succesfully used old Medoc versions with later PLC models.
For example, versions 2.3 and earlier did not support FX1S and FX1N, but could work with them when defined as FX0S and FX2N correspondingly.
Just curious whether Medoc will work with FX3U. Anybody tried?

Last edited by Sergei Troizky; March 13th, 2006 at 11:32 AM.
  Reply With Quote
Old March 13th, 2006, 11:26 AM   #11
BTalbot
Member
United States

BTalbot is offline
 
BTalbot's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: New Jersey
Posts: 319
Quote:
Originally Posted by tommy23t
I was also told that the newer plcs wouldn't work with dos Medoc.- wrong- On a whim, I tried it on a FX1S, and was able to download and upload to it.

tommy23t
Medoc will work with FX1s, FX1n, and FX2n, as long as your not trying to use any instructions that are new (such as in-line compare, and invert, etc.) I do't think it will work with FX3U but that's only a guess.
  Reply With Quote
Old March 13th, 2006, 03:56 PM   #12
rohan tandon
Lifetime Supporting Member
United Arab Emirates

rohan tandon is offline
 
Join Date: May 2005
Location: Dubai
Posts: 193
You can think about using the free GX developer ver 8... the only catch is that there is a 1000 step limit. Is it good enough for u?

the link to the download is: http://forums.mrplc.com/index.php?download=526
  Reply With Quote
Old March 14th, 2006, 10:24 AM   #13
504bloke
Lifetime Supporting Member
England

504bloke is offline
 
504bloke's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: West Ssx
Posts: 2,651
Out of interest does 1000 step mean 1000 rungs of ladder ?

Or does step mean each piece of logic on each rung ?
__________________
Regards

Dave



"When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity."
Albert Einstein (1879-1955)
  Reply With Quote
Old March 14th, 2006, 11:30 AM   #14
Goody
Member
United Kingdom

Goody is offline
 
Goody's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Huddersfield W Yorks UK
Posts: 1,081
Quote:
Out of interest does 1000 step mean 1000 rungs of ladder
No!

Each bit is 1 step ie 1 n/o = 1 step
But, instructions can take several steps - the longer the instruction the more steps

ie -[MOV K4 D0] (move the decimal value 4 into data register 0 takes 5 steps
  Reply With Quote
Old November 1st, 2016, 07:36 AM   #15
gibbom
Lifetime Supporting Member
Australia

gibbom is offline
 
gibbom's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Perth
Posts: 24
Hi Guys,

I am a complete NOOB when it comes to Mitsubishi PLCs, however would like a small amount of guidance for kicking off.

I'm wanting to connect to a fully installed Q4AR CPU (from what i read its a powerful and redundant PLC). I want to be able to go online and upload the program from it so as i can determine what the I/O is meant to be doing. Could someone please help me for the following questions:

1. How do i physically connect to the unit (Comms cable type, comms method, comms settings)

2. What software will I need to download / buy in order to upload the PLC program from the PLC.

3. Will the same setup for qu 1 and 2 allow me to connect to a Q2AS CPU PLC?
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mitsubishi PLC software ??? plcproblem LIVE PLC Questions And Answers 8 November 17th, 2005 10:37 AM
Generic PLC programming software divertas LIVE PLC Questions And Answers 6 January 26th, 2005 01:35 AM
Mitsubishi FX PLC Tim Ledwith LIVE PLC Questions And Answers 16 December 15th, 2004 11:07 AM
DirectLogic 405 PLC Programming wilvil2000 LIVE PLC Questions And Answers 1 December 5th, 2003 09:37 PM
Melsec programming for mitsubishi plc h_wings LIVE PLC Questions And Answers 3 September 19th, 2003 01:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:34 PM.


.