You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old December 8th, 2015, 11:07 AM   #1
Jasondelane
Member
United States

Jasondelane is offline
 
Jasondelane's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Florence sc
Posts: 129
Migrating from 1336 to Powerflex 700 on PLC5 system

I've got a machine in my mill running on PLC5 with 7 different 1336F drives over Controlnet. I've been tasked with migrating these to Powerflex 700 or 750 drives, but I'm having issues getting proper communication between the program and the drive.

We've done some experimenting and can get communication over RSNetworx with the Powerflex 700 and a Controlnet addapter and can issue manual run, stop, reverse and speed commands from Drive Explorer. However, when we try to operate the Powerflex in place of the 1336, it seems like the program is inhibiting any operation.

My question: Do I have to make wholesale changes to the ladder logic in my program to issue the same commands and speed reference to a Powerflex 700 and a 1336F? My googlefu has led me to believe that there may be a difference.
__________________
--- PLCFNG

Last edited by Jasondelane; December 8th, 2015 at 11:33 AM.
  Reply With Quote
Old December 8th, 2015, 02:08 PM   #2
Donnchadh
Lifetime Supporting Member
Ireland

Donnchadh is offline
 
Join Date: Jun 2002
Location: Ireland
Posts: 980
Hi

I have never done what you are trying to do with control net but I actually had to change out the same model of drive but on Rio in a mill. There were a nice few changes as the mapping was totally different and did require a fair bit if code. Now none of it was very hard after I got one to work but with plc 5 there is no real nice way only to copy the copy the code and change address, or use a jsr to a routine or indirect addressing

Donnchadh
  Reply With Quote
Old December 8th, 2015, 04:45 PM   #3
Jasondelane
Member
United States

Jasondelane is offline
 
Jasondelane's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Florence sc
Posts: 129
We have a couple of Powerflex 700 already in the same program running on RIO. It looks like the output words are exactly the same. I've also read through the 20 COMM C manual today and saw a few settings I didn't check last time I was working on this. It honestly looks like nothing needs to change in the logic, as the input/output words are both 16 bit just like the 1336F. I think I just need to power up the drive and go through the parameters one by one to make sure they're compatible with the command and speed references we're sending.

I'll have a chance Saturday to start from scratch and I'll write down everything I do.

I was hoping I could find a written migration guide since Allen Bradley does those sometimes, but I'm coming up empty
__________________
--- PLCFNG
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1336F to Powerflex 700 on controlnet, PLC/5 Jasondelane LIVE PLC Questions And Answers 0 November 20th, 2015 10:34 AM
Powerflex 700 & rslogix 5000 edwardeduful LIVE PLC Questions And Answers 35 March 23rd, 2015 03:10 PM
Communicating to a Powerflex 700 via Drive Executive Software SCRUFF LIVE PLC Questions And Answers 5 May 8th, 2014 08:37 AM
1769-SDN error with powerflex 700 srv LIVE PLC Questions And Answers 9 December 18th, 2012 09:55 AM
Manual/Auto jthornton LIVE PLC Questions And Answers 9 October 5th, 2006 12:40 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:55 AM.


.