You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old October 11th, 2020, 04:36 PM   #1
AutomationTechBrian
Lifetime Supporting Member
United States

AutomationTechBrian is offline
 
Join Date: Jul 2013
Location: St. Cloud, MN
Posts: 467
AB Micro 820: Two Modbus Networks at same time? RTU Master, TCP Slave

I successfully got a Micro 820 (Slave) and Red Lion HMI (Master) to work together using Modbus TCP. But now I need to add an Automation Direct Solo Temperature Controller to the PLC, which uses Modbus RTU. I don't mind the learning curve, but part of me wonders if the Micro can be a Master on the RTU, and a slave on the TCP at the same time. Anybody able to offer some experience on this?
  Reply With Quote
Old October 12th, 2020, 10:22 AM   #2
Firejo
Member
United States

Firejo is offline
 
Firejo's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Redmond, WA
Posts: 1,472
I've not done it but I don't see why you couldn't do it.
__________________
Go Hawks!!!
  Reply With Quote
Old October 12th, 2020, 10:53 AM   #3
AutomationTechBrian
Lifetime Supporting Member
United States

AutomationTechBrian is offline
 
Join Date: Jul 2013
Location: St. Cloud, MN
Posts: 467
Yeah, I worked on it last night and I'm getting the feeling it's not a problem. What *is* a problem is figuring out how to set it up. I've done a little bit with Modbus, but it seems like there are a bunch of different ways to do Modbus communication, depending on the manufacturer. Garry Shortt has a fantastic video for setting this up using an Automation Direct BRX PLC. I have one sitting around, so I did that lab first.

https://www.youtube.com/watch?v=PndrIfBImGQ&t=504s

But now I'm looking at duplicating that in CCW, and it isn't obvious how to accomplish the same thing... although I just saw something in the manual that could be helpful. Maybe coming back to it later today might make things more obvious. I guess just getting a successful read of the PV first would be good, and then build on that.

I'm heading out the door to do some service calls. I'll look at this later on tonight.
  Reply With Quote
Old October 12th, 2020, 10:54 PM   #4
AutomationTechBrian
Lifetime Supporting Member
United States

AutomationTechBrian is offline
 
Join Date: Jul 2013
Location: St. Cloud, MN
Posts: 467
I got the Modbus RTU working with the Solo. I had a few questions, but this video was helpful:

https://www.youtube.com/watch?v=BLBBGdhhZN0

Once I saw how he configured everything, it was fairly easy.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beckhoff TC2.11 B1545 Modbus TCP Questions jjensen LIVE PLC Questions And Answers 10 October 19th, 2020 01:56 PM
Connection with modbus master and slave Nirmalya Basu LIVE PLC Questions And Answers 0 January 17th, 2011 06:43 AM
Modbus RTU Master Comm from M340 northwest_trail LIVE PLC Questions And Answers 1 December 10th, 2008 11:16 AM
Modbus & AB micro 1200 jimtech67 LIVE PLC Questions And Answers 2 November 24th, 2004 04:56 PM
AB Micrologix Modbus RTU? ndzied1 LIVE PLC Questions And Answers 5 June 10th, 2003 07:43 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:21 AM.


.