You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 7th, 2021, 10:52 AM   #1
huzzygr8
Member
Germany

huzzygr8 is offline
 
Join Date: Oct 2020
Location: Germany
Posts: 13
Question StaŘbli Robot with 5069-L320ER CompactLogix 5380 PLC

Hello everyone,

For my new project I want to integrate a StaŘbli Robot with AB PLC. I don't know how to get started with it. How can I integrate the Robot in Studio 5000 Logix Designer via Ethernet I/P.

I look forward to your expert suggestions
  Reply With Quote
Old April 7th, 2021, 07:53 PM   #2
AlfredoQuintero
Lifetime Supporting Member
Japan

AlfredoQuintero is online now
 
Join Date: Feb 2015
Location: Yokohama
Posts: 595
You have to add the EDS (electronic data sheet) for the robot provided by StaŘblito the Logix Studio EDS catalogue. Then you can add this hardware to the EtherNet/IP IO for this Logix processor, configure the IP address of the robot, the required connection(s) and RPI (request packet interval) just like any other EtherNet/IP adapter device. Once you configure the robot the Logix Studio will generate the "tags" for the connections of the robot, which is the name for the variables within the Logix program for the inputs, outputs and status information of the robot. The PLC Logic is developed by referring to these tags. I suggest if you are new to EtherNet/IP and Rockwell technology, that you have a look at the Rockwell literature.
  Reply With Quote
Old April 8th, 2021, 02:41 AM   #3
huzzygr8
Member
Germany

huzzygr8 is offline
 
Join Date: Oct 2020
Location: Germany
Posts: 13
Thank you so much for the reply.
  Reply With Quote
Old April 8th, 2021, 09:30 AM   #4
PreLC
Member
United States

PreLC is offline
 
PreLC's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: Mars
Posts: 339
From this catalog: https://www.staubli.com/en/file/7985.show

Unless you have the CS9/CS9MP, seems like you would also have to purchase the particular option for Ethernet I/P. Apart from that, what Alfred said

-PreLC
__________________
Ask not what your PLC can do for you, ask what you can do for your PLC.

Last edited by PreLC; April 8th, 2021 at 09:33 AM.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TCP/IP Communication between CompactLogix PLC/ Matlab AnotherPLCguy LIVE PLC Questions And Answers 2 May 2nd, 2019 11:55 PM
CompactLogix L32E PLC need to change its IP DavidRuan LIVE PLC Questions And Answers 6 September 6th, 2016 07:52 PM
Reading selected language on PanelView by CompactLogix PLC amberman LIVE PLC Questions And Answers 2 December 4th, 2014 09:31 AM
Rs logix 5000 varunmahendran91 LIVE PLC Questions And Answers 4 October 6th, 2014 02:26 PM
MPI comunication Manuel Raposo LIVE PLC Questions And Answers 22 July 16th, 2007 07:24 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:59 AM.


.