You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 15th, 2021, 12:46 PM   #16
Dravik
Member
United States

Dravik is offline
 
Join Date: Jun 2008
Location: New York
Posts: 1,591
Quote:
Originally Posted by Udunit View Post
This is for remote display only. The 2 bit difference is so little as far as the display goes it's not an issue. The actual filling controls is direct hard contacts from the scale. It's a very messy program that I inherited from the Italian company that provided the filler. I don't believe they had any AB experience at all based on what I see in the program.
Whoever has to maintain this after you(or future you) will hate you for that 'not an issue' difference. So if you're going to stick with it, document it...
  Reply With Quote
Old April 15th, 2021, 01:41 PM   #17
PreLC
Member
United States

PreLC is offline
 
PreLC's Avatar
 
Join Date: Apr 2019
Location: Mars
Posts: 340
Quote:
Originally Posted by drbitboy View Post
The BTD solution by @PreLC is also correct.
Credit goes to Helliana. I only had a +1, it's the internet, i might have not even tried the solution before +1ing it honestly
__________________
Ask not what your PLC can do for you, ask what you can do for your PLC.
  Reply With Quote
Old April 16th, 2021, 10:39 AM   #18
OkiePC
Lifetime Supporting Member
United States

OkiePC is offline
 
OkiePC's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: ENE of Nowhere Oklahoma
Posts: 10,943
Thank you daba for pointing out my Doh! moment. You can't COP an INT to a DINT because of the size mismatch and I feel pretty dumb for saying that out loud.

It does look like the BTD is the cleanest way to do this.
__________________
You've been taken, but you don't know it yet.
  Reply With Quote
Old April 16th, 2021, 02:56 PM   #19
daba
Lifetime Supporting Member + Moderator
United Kingdom

daba is offline
 
daba's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: uk
Posts: 5,282
Quote:
Originally Posted by OkiePC View Post
Thank you daba for pointing out my Doh! moment. You can't COP an INT to a DINT because of the size mismatch and I feel pretty dumb for saying that out loud.

It does look like the BTD is the cleanest way to do this.
No sweat OkiePC, we all have dumb moments, only mine are getting longer and more frequent, lol
__________________
___________________________
ControlLogix & SLC Training
a-b train ltd.
abtrain@tiscali.co.uk
www.abtrain.co.uk
tel: 07506 73 9999
Everything works with smoke. Let it out, and it stops working.

Nil Carborundem Illegitimi



  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
INT to Real Datatype Conversion ss4884 LIVE PLC Questions And Answers 14 March 24th, 2009 08:55 AM
Confused "again" S7 indirect Thim LIVE PLC Questions And Answers 17 July 22nd, 2008 05:47 PM
Simatic S7: DINT to INT conversion JumpyPLC LIVE PLC Questions And Answers 4 September 12th, 2007 10:20 AM
Ideas needed for Siemens S7 program tesalmin LIVE PLC Questions And Answers 12 March 4th, 2004 01:40 PM
Ab SLC FLOAT to Double Int Conversion wirehead LIVE PLC Questions And Answers 10 March 29th, 2003 10:56 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:04 AM.


.