You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old October 7th, 2013, 03:50 PM   #16
liberati
Member
United States

liberati is offline
 
Join Date: Sep 2013
Location: Atlanta
Posts: 39
I asked an AB Rep and this is what they provided me.

This only works for win 2000 and XP. Hopefully it can shed some light for those that have vista or seven.
https://rockwellautomation.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/68481

There is a small .reg file that after you merge/reboot should fix it right up.

At least it worked for me.

JustAGreenHorn
  Reply With Quote
Old October 7th, 2013, 07:46 PM   #17
Donald Widdows
Member
United States

Donald Widdows is offline
 
Join Date: Mar 2013
Location: North Carolina
Posts: 5
Did not work for my problem with Windows 7 64-bit. Something happened to my laptop when it crashed and was not restored properly. I had to get everything wiped out, including the operating system, and start all over again.
  Reply With Quote
Old October 8th, 2013, 08:09 PM   #18
Timeismoney08
Member
United States

Timeismoney08 is offline
 
Join Date: Jul 2012
Location: United States
Posts: 119
This is a well known issue with View ME.This issue appears frequently if power is lost suddenly. AB is well aware of this issue.

You need to uninstall and reinstall factory talk services platform. This can be done in your control panel or your orig install cd . Hopefully the hard drive has been cloned before, because most of the time it will not uninstall.


I have further instructions from AB if you can't succeed. It will involve going into your registry.

Let me know if you need further help.
  Reply With Quote
Old October 29th, 2013, 08:10 AM   #19
xC0MMAND0x
Member
United States

xC0MMAND0x is offline
 
xC0MMAND0x's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Minnesota
Posts: 265
I've been having this same issue FTSE 6.1 running on Server 2008 64bit. Chat with Rockwell Support didn't lead to any resolutions either...Any ideas?
  Reply With Quote
Old October 29th, 2013, 08:46 AM   #20
xC0MMAND0x
Member
United States

xC0MMAND0x is offline
 
xC0MMAND0x's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Minnesota
Posts: 265
Quote:
Originally Posted by Timeismoney08 View Post
This is a well known issue with View ME.This issue appears frequently if power is lost suddenly. AB is well aware of this issue.

You need to uninstall and reinstall factory talk services platform. This can be done in your control panel or your orig install cd . Hopefully the hard drive has been cloned before, because most of the time it will not uninstall.


I have further instructions from AB if you can't succeed. It will involve going into your registry.

Let me know if you need further help.
I just did a full uninstall of FT Service Platform, then a reboot, then an Install, then a reboot again - same error.
  Reply With Quote
Old October 30th, 2013, 04:07 AM   #21
Timeismoney08
Member
United States

Timeismoney08 is offline
 
Join Date: Jul 2012
Location: United States
Posts: 119
Quote:
Originally Posted by xC0MMAND0x View Post
I just did a full uninstall of FT Service Platform, then a reboot, then an Install, then a reboot again - same error.
The only way you will have luck is to have a Clone of the hard drive it corrupted prior to the issue. AB is really being an A##. They are well aware of this issue. Send me your email and I'll send a copy of the instructions to modify your registry.
  Reply With Quote
Old October 30th, 2013, 10:08 PM   #22
liberati
Member
United States

liberati is offline
 
Join Date: Sep 2013
Location: Atlanta
Posts: 39
It is an issue with a corrupted registry I believe. If you do a uninstall and re-install you may want to grab a reputable registry cleaner maybe CCleaner or another. Uninstall then reboot. Then use the registry cleaner then reboot. Then re-install and see if that works. Have to get that **** out of the registry I believe.
  Reply With Quote
Old February 1st, 2018, 08:38 AM   #23
ppchasse
Member
United States

ppchasse is offline
 
Join Date: Aug 2008
Location: Connecticut
Posts: 1
Smile Factory View ME Failed to initialize the service

I had the same issue twice. One had the same issue after FTview crashed while trying to copy and move something on the screen. I did what Jmveerkamp suggested and it worked. I also didn't lose the unsaved work when it crashed. So thanks for the info.
The other was because I wasn't connected to FactoryTalk. Once connected it seemed to have fixed the issue.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FactoryTalk View SE View Client smohamed LIVE PLC Questions And Answers 11 June 14th, 2015 10:19 PM
FactoryTalk View SE with Proficy Historian Gman22 LIVE PLC Questions And Answers 1 August 15th, 2013 04:52 AM
Running FactoryTalk View SE V5.0 to work with FactoryTalk Service Platform 2.40 ? alpine LIVE PLC Questions And Answers 15 December 15th, 2011 07:49 PM
FactoryTalk View and MS SQL Server Susanne LIVE PLC Questions And Answers 10 October 14th, 2011 11:18 AM
Beckhoff twincat SMTP supplement Pete:-) LIVE PLC Questions And Answers 5 December 12th, 2008 08:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:01 PM.


.