You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 18th, 2018, 08:57 AM   #1
Randrukie
Member
Ireland

Randrukie is offline
 
Join Date: Apr 2017
Location: Tullamore
Posts: 7
Problems with Siemens FB 41 Block not working

Hello ,

Can you please have a look at the code in the attached file and say why it isn't working? The piece of code is ' copy@paste' PID from another one that is working well.

Thanks for help.
Kind Regards,
Robert
Attached Files
File Type: docx Problem AHU .docx (59.6 KB, 16 views)
  Reply With Quote
Old July 18th, 2018, 11:12 AM   #2
Thomas_v2
Member
Germany

Thomas_v2 is offline
 
Join Date: Apr 2009
Location: Ger
Posts: 375
Please show us the online values of the FB instance DB.

If the parameter GAIN has the default value of +1.0 then it would be a possible value of 0.0 for LMN as a snapshot.

Setpoint is 16.0, process valus is 20.3, so process value is too high and the PID output would decrease it's output down to LO_LMN (default value 0.0). Depends on your settings of P_SEL, I_SEL, D_DEL and GAIN, TI, TD.
  Reply With Quote
Old July 18th, 2018, 11:26 AM   #3
Randrukie
Member
Ireland

Randrukie is offline
 
Join Date: Apr 2017
Location: Tullamore
Posts: 7
Dear Thomas, thanks for interest in The issue.I am not at The machine right now but will deliver FBs tomorrow.
Kind regards,
Robert
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
siemens s7 multiple instance block DeepThought LIVE PLC Questions And Answers 19 December 12th, 2014 08:36 AM
Control Logix PID block not working russrmartin@hotmail.com LIVE PLC Questions And Answers 8 March 1st, 2012 10:14 PM
CoDeSys ST Function Block Call bopol LIVE PLC Questions And Answers 4 September 3rd, 2011 06:57 AM
Siemens block interface change and associated DB change thereisnopath LIVE PLC Questions And Answers 7 October 13th, 2010 07:43 AM
Siemens and Initialization when Entering a Function Block Andrew Evenson LIVE PLC Questions And Answers 3 April 16th, 2005 11:55 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:01 AM.


.