You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 23rd, 2022, 02:34 PM   #1
ziyaddin2015
Lifetime Supporting Member
United States

ziyaddin2015 is offline
 
Join Date: Nov 2019
Location: USA
Posts: 78
Three powerflex drives failed upon powerup

Hi all,
We had three drives fail upon power up. The two had F081 fault code. The maintenance personnel attempted to copy VFD parameters using a HIM with no luck so they decided to change them anyways but they could not get the motors to work because some parameters needed correction I downloaded RStudio locally so I can go online with the project and compare the parameters but that didnít work as well. I can only see and edit parameters while offline not online even though it should a Ethernet connection but seem itís missing something. The drives are on 22 e-comm. Can this be done using a messaging but that could be a tedious and long process. I am not exactly sure how thatís done either. Does anyone has any suggestions? Thanks, Ziya
Attached Images
File Type: png 9941999B-5947-44C7-9B09-B503E72506BE.png (113.1 KB, 133 views)
  Reply With Quote
Old May 23rd, 2022, 02:52 PM   #2
Nova5
Member
United States

Nova5 is offline
 
Join Date: May 2013
Location: Northern Snowball
Posts: 563
https://www.myplctechnology.com/2018...rflex-40p.html

Its painful to read as its a hatchet job translation. A few things to check there.
__________________
Problems that go away on their own mystically are not solved. They will return.
  Reply With Quote
Old May 24th, 2022, 07:49 AM   #3
ziyaddin2015
Lifetime Supporting Member
United States

ziyaddin2015 is offline
 
Join Date: Nov 2019
Location: USA
Posts: 78
My bad. Is there reason why I am unable to correlate settings while I am online with PLC when I click drive tab to pull up vfd settings? Thanks
  Reply With Quote
Old May 24th, 2022, 09:04 AM   #4
AlfredoQuintero
Lifetime Supporting Member
Japan

AlfredoQuintero is offline
 
Join Date: Feb 2015
Location: Yokohama
Posts: 1,092
It says "configured addresses do not match"
  Reply With Quote
Old May 24th, 2022, 10:50 AM   #5
Nova5
Member
United States

Nova5 is offline
 
Join Date: May 2013
Location: Northern Snowball
Posts: 563
AQ has one thing. make the project settings match. so in the project assign the subnet and gateway to match the VFD.
__________________
Problems that go away on their own mystically are not solved. They will return.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The future of the Powerflex 4 and Powerflex 40 Drives Rob S. LIVE PLC Questions And Answers 4 October 29th, 2019 02:13 PM
Powerflex 753 vfd fault neilm LIVE PLC Questions And Answers 9 July 9th, 2019 01:32 PM
Random DeviceNet "Port 5 Adaptor " Fault on various PowerFlex 70 Drives in Panel Rob S. LIVE PLC Questions And Answers 12 October 24th, 2017 11:44 AM
PowerFlex Drives grider75 LIVE PLC Questions And Answers 6 November 19th, 2015 06:04 PM
PowerFlex 700L - Any issues in the past with these drives Rob S. LIVE PLC Questions And Answers 3 May 31st, 2014 11:20 AM


All times are GMT -4. The time now is 08:56 PM.


.