You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread October 11th, 2019, 05:30 PM   #1
pembuk
Member
Poland

pembuk is offline
 
Join Date: Jan 2012
Location: Poland
Posts: 14
Question Allen Bradley 5830 PLC- Safety output module issue

Dears,

I have problem with 5069-obv8s, trying to use it for a first time just to power relays. All outputs are in internal fault, even if their are not conected. The card is set to use single output as safety outputs. Additional power on LA+ and LA- ports is connected. I don't know what else should I checked to fix this problem. There is no problem in controler or this specific modul just on all of outputs.

Cheers
  Reply With Quote
Unread October 11th, 2019, 11:38 PM   #2
Jeev
Member
Australia

Jeev is online now
 
Jeev's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Brisbane
Posts: 534
Have you set which mode they are? Bipolar or Sourcing? How are you using them? Also, what fault info are they giving you?
  Reply With Quote
Unread October 12th, 2019, 03:45 AM   #3
pembuk
Member
Poland

pembuk is offline
 
Join Date: Jan 2012
Location: Poland
Posts: 14
Hi Jeev,

Yes, the module is set as sourcing, I tried also bipolar with the same effect.
Safety output module is the last on the rack and there is only one 24vDC power supply in the cabinet. So we use the same source to power MOD and SA and L+/L- . The fault info is only about internal fault of each output. Module is well communicated with CPU and there is no fault in it, as you can see on I/O configuration tree.

Please check if there is no issue with wiring, I don't really know if it's correct.









  Reply With Quote
Unread October 13th, 2019, 07:50 PM   #4
Jeev
Member
Australia

Jeev is online now
 
Jeev's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Brisbane
Posts: 534
The wiring seems incorrect. The architecture suggests you are using BiPolar, but I'm not sure about the wiring on terminals 2-9. Terminals 0-1 are wired correctly for BiPolar operation. I've attached what I think the wiring should look like.
Attached Images
File Type: jpg Drawing.jpg (143.9 KB, 28 views)
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange Behavior: 1746 OW16 (Allen Bradley SLC500 Module) Russ LIVE PLC Questions And Answers 2 June 25th, 2019 01:35 PM
Allen Bradley Safety Inputs vs Safety Pulse test/Test output jgebhardt LIVE PLC Questions And Answers 1 April 21st, 2016 07:40 PM
Weird Allen Bradley coil issue... Matchu04 LIVE PLC Questions And Answers 3 February 10th, 2014 05:01 AM
Please recommend the right PLC among Allen Bradley PLCs vislab LIVE PLC Questions And Answers 5 December 20th, 2006 12:22 AM
Allen Bradley 1771-CFM or PLC fast input module? ckchew666 LIVE PLC Questions And Answers 17 March 4th, 2005 04:29 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:06 PM.


.