You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 13th, 2018, 12:24 PM   #1
MikeV94
Member
Mexico

MikeV94 is offline
 
Join Date: Apr 2018
Location: Mérida
Posts: 1
B&R CP474 Upload

Hello Guys

I have a new task in the job. I have to upload the code from a B&R CP474, but for what i was reading in the forum it isn´t an easy task.
I don´t have neither the source code nor the pg2000 software. It´s possible?.

Thanks for reading the post

Mike
  Reply With Quote
Old April 13th, 2018, 10:53 PM   #2
seth350
Member
United States

seth350 is offline
 
seth350's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Over yonder
Posts: 261
Short answer is, not likely.

I have not personally worked with the pg2000 stuff, but have read multiple times that you cannot upload the program from a B&R plc to your pc.

The newer PLCs allow for storing the source code on the plc but is not enabled by default.

Your best bet is to contact the programmer and ask for a copy of the program. Then somehow get a hold of the pg2000 software.
__________________
“Did the Lord say that machines outta take the place of livin’, and what’s the substitute for bread and beans? Do engines get rewarded for their steam?” -John Henry
  Reply With Quote
Old April 16th, 2018, 11:28 AM   #3
Kashi86
Member
United States

Kashi86 is offline
 
Join Date: Oct 2017
Location: HBG
Posts: 7
Hello there, I am very new to B&R. My biggest concern so far is that why it takes forever for automation studio to compile? I am using a trial version and If i have a program with even a single line of code it takes forever to build configuration. I do have a power panel though. When my project has only a VC component, it builds configuration in few seconds....I am confused to what I'm doing wrong to have such a long build configuration time>>> PLEASE GUIDE ME!!
  Reply With Quote
Old April 16th, 2018, 12:11 PM   #4
seth350
Member
United States

seth350 is offline
 
seth350's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Over yonder
Posts: 261
Quote:
Originally Posted by Kashi86 View Post
Hello there, I am very new to B&R. My biggest concern so far is that why it takes forever for automation studio to compile? I am using a trial version and If i have a program with even a single line of code it takes forever to build configuration. I do have a power panel though. When my project has only a VC component, it builds configuration in few seconds....I am confused to what I'm doing wrong to have such a long build configuration time>>> PLEASE GUIDE ME!!
Forever is relative.

Compile times depend on pc performance and project size. Maybe look at your task manager to see if anything is holding up your pc during the compile.

I have a fairly large project that compiles in just under a minute on an Intel i5-4200M 2.5Ghz with 8gig of RAM.
__________________
“Did the Lord say that machines outta take the place of livin’, and what’s the substitute for bread and beans? Do engines get rewarded for their steam?” -John Henry
  Reply With Quote
Old April 16th, 2018, 05:33 PM   #5
Kashi86
Member
United States

Kashi86 is offline
 
Join Date: Oct 2017
Location: HBG
Posts: 7
I have i7 with 16 gigs of RAM. I have only an empty program with just a default visualization and it seems to get stuck at this point:

Compiling C:/BrAutomation/AS43/AS/GnuInst/V4.1.2/i386-elf/include/bur/_bur_pvdef.st .

With no Program object at all it takes few seconds but as soon as i add a program object it takes forever to build configuration. Actually i got a Power Panel 65 few days ago and i wanted to check if it works. It seems to work fine with a VC component but as soon as I add a Program object (without even a single line of code) Build configuration gets stucked. If you suggest, I can share my program code with you or any snapshot.
thanks a bunch for your kind help

Last edited by Kashi86; April 16th, 2018 at 05:45 PM.
  Reply With Quote
Old April 16th, 2018, 05:44 PM   #6
Kashi86
Member
United States

Kashi86 is offline
 
Join Date: Oct 2017
Location: HBG
Posts: 7
Also I am using Evaluation license of AS 4.3.3 on windows 10 Home 64 bit....I doubt if that has to do with it.
  Reply With Quote
Old April 16th, 2018, 07:26 PM   #7
seth350
Member
United States

seth350 is offline
 
seth350's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Over yonder
Posts: 261
Have you tried doing a “Rebuild All” under the project menu?
You can send me your zipped project and I can look when I get time tomorrow.
Not sure if I will be able to see anything. You can always call their tech support. It’s free and they are very helpful. It will help if you have an internet connection on the pc because most likely the tech agent will want to do a “GoToMeeting” session where both of you will look through the issue.
__________________
“Did the Lord say that machines outta take the place of livin’, and what’s the substitute for bread and beans? Do engines get rewarded for their steam?” -John Henry
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
B&R 7CP476.60-1 upload program Backup riz123 LIVE PLC Questions And Answers 7 March 25th, 2018 08:02 AM
B&R Automation PP41 HMI Program upload with Automation StudiO 4.0 hinddhindsa LIVE PLC Questions And Answers 0 November 8th, 2016 03:12 AM
upload panel B&R being errors ngoclan LIVE PLC Questions And Answers 3 November 20th, 2014 10:59 AM
B&R CP476 upload dave fitzgerald LIVE PLC Questions And Answers 50 June 25th, 2014 04:14 PM
B&R Panel to PC Upload? alec24 LIVE PLC Questions And Answers 7 May 29th, 2014 01:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:16 AM.


.