You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old March 13th, 2017, 12:50 AM   #1
shyam_m
Member
United Arab Emirates

shyam_m is offline
 
Join Date: Mar 2017
Location: Dubai
Posts: 1
OMRON CJ1M-CPU13 integration issue with NS12-TS01B

Hi All,
In the year of 2008, My site has been commissioned with Omron PLC CJ1M-CPU13 and HMI touch screen interface NS12-TS01B-V2 for gate control application.
Recently I tried to replace the old PLC with recently purchased CJ1M-CPU13. After replacing the PLC, The HMI Touch screen panel is not communicating with PLC. I am getting error below error .
Communication error detected while writing by the following case.

- Corrupted data by Noise.
-Transmit error by the host.
Allocation Host: HOST3
MRES=05, SRES=01
as per NS error document,"No destination Address set on routing table ( SPES:01)" is the route cause for the error. I have manually added Routing table to the TSP but still I am facing same issue. If I replace old series PLC, it works fine without any issues.

I am struck with this issue as the replacement PLC is not working. This PLC is used for one of the critical gate operation. Please advise me to resolve the issue.

Proceeding with my analysis, I have Noticed below version/revision changes with PLC's.

OLD PLC: Revision D, PCB revision - AB-, Software revision - AB 1.
NEW PLC: Revision L, PCB revision - EB_, Software revision - BE 4.

Is there any compatibility issues with NEW PLC & TSP ?.
Is there any downgrade of software revision will help me to resolve the issue ?.
Attached Images
File Type: jpg BDRM_Error.jpg (26.0 KB, 2 views)
File Type: jpg BDRM_TSP.jpg (28.4 KB, 1 views)
File Type: jpg newplc_deviceinfo.jpg (42.1 KB, 1 views)
File Type: jpg oldplc_deviceinfo.jpg (35.5 KB, 1 views)
  Reply With Quote
Old March 13th, 2017, 05:34 AM   #2
lostcontrol
Member
New Zealand

lostcontrol is offline
 
lostcontrol's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: NeverSayNever
Posts: 777
You most likely need to add the routing table to the new PLC.
Try uploading it from the old one, then downloading it to new one
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with upload/download of program with OMRON CJ1M PLC AB2005 LIVE PLC Questions And Answers 6 August 27th, 2016 07:23 AM
Omron CJ1M Brad99 LIVE PLC Questions And Answers 3 April 16th, 2016 07:05 PM
OMRON Program Upload Issue SouthPahw LIVE PLC Questions And Answers 5 June 16th, 2011 09:19 PM
Omron CX-One Online Issue scottmurphy LIVE PLC Questions And Answers 1 March 15th, 2006 10:07 AM
Time update issue with Omron CJ1M-CPU11-ETN jthomes LIVE PLC Questions And Answers 10 March 9th, 2006 05:47 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:09 PM.


.