You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old March 31st, 2014, 05:55 AM   #1
loopin3
Member
Italy

loopin3 is offline
 
Join Date: Feb 2014
Location: italy
Posts: 6
Wago 750-880 send email

how i can send an email with wago 750-880 using smtp.gmail.com?
the google smtp use ssl connecction.

tank you in advance.
  Reply With Quote
Old June 2nd, 2015, 12:09 PM   #2
theColonel26
Member
United States

theColonel26 is offline
 
theColonel26's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Michigan
Posts: 31
I wanted to do the same thing, but I don't think it is possible. the Mail Library doesn't seem to support authentication, or SSL.
  Reply With Quote
Old June 2nd, 2015, 02:39 PM   #3
shooter
Member
Netherlands

shooter is offline
 
shooter's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: duketown
Posts: 2,633
on youtube look for kurt braun he made simple movie for this.
or use the oscat.de function library.
__________________
shooter@home.nl
skype shooter paul.deelen
Computer Shooter
Paul Deelen
J. Wassenaerstraat 29
NL 5224 GG 's-Hertogenbosch
+31653300739
  Reply With Quote
Old June 2nd, 2015, 05:01 PM   #4
theColonel26
Member
United States

theColonel26 is offline
 
theColonel26's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Michigan
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by shooter View Post
on youtube look for kurt braun he made simple movie for this.
or use the oscat.de function library.
I am familiar with Kurt Braun's videos however I can't find one about email. Also the oscat network library for codesys 2 does not support smtp authentication.

---

I am using a 750-852 with Codesys 2.3

Library is WagoLibMail_02.lib

I found another library that seems to support authentication. However when I try to write to the PLC I get this.


Unresolved external POUs

See attachment
Attached Images
File Type: png ScreenCapture 2015-06-02 16-50-09-001.png (9.1 KB, 90 views)

Last edited by theColonel26; June 2nd, 2015 at 05:23 PM.
  Reply With Quote
Old June 4th, 2015, 04:22 AM   #5
shooter
Member
Netherlands

shooter is offline
 
shooter's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: duketown
Posts: 2,633
they are in another library LibSysFile called.
__________________
shooter@home.nl
skype shooter paul.deelen
Computer Shooter
Paul Deelen
J. Wassenaerstraat 29
NL 5224 GG 's-Hertogenbosch
+31653300739
  Reply With Quote
Old June 5th, 2015, 01:43 PM   #6
theColonel26
Member
United States

theColonel26 is offline
 
theColonel26's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Michigan
Posts: 31
The problem with the unresolved POUs was that my firmware on the controller was very outdated. it was Rev 3 current is Rev 8. I had included the File Library in my project it just didn't like it when transferring.

I am still working on getting the email function to work with gmail, but I seem to be making progress.

currently using the WagoLibSecureMail library since Gmail requires SSL.

ETA:

I got it to work using the WagoLibSecureMail library.

Here is my code. Very simple but it works. See my Attachments
Attached Images
File Type: png ScreenCapture 2015-06-05 13-49-43-001.png (7.4 KB, 54 views)
File Type: png ScreenCapture 2015-06-05 13-50-27-001.png (26.5 KB, 48 views)

Last edited by theColonel26; June 5th, 2015 at 01:55 PM.
  Reply With Quote
Old March 16th, 2016, 03:50 PM   #7
tasior
Member
Poland

tasior is offline
 
Join Date: Mar 2016
Location: POLAND
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by theColonel26 View Post

ETA:

I got it to work using the WagoLibSecureMail library.

Here is my code. Very simple but it works. See my Attachments
Is it still working for you? I've tried with your configuration and I'm getting 'SMAIL_ERROR: Invalid response, expecting "235 - Authentication OK " telegram'
  Reply With Quote
Old May 11th, 2018, 02:50 AM   #8
erdemxxx
Member
Turkey

erdemxxx is offline
 
Join Date: May 2018
Location: istanbul
Posts: 1
Smile

Quote:
Originally Posted by theColonel26 View Post
The problem with the unresolved POUs was that my firmware on the controller was very outdated. it was Rev 3 current is Rev 8. I had included the File Library in my project it just didn't like it when transferring.

I am still working on getting the email function to work with gmail, but I seem to be making progress.

currently using the WagoLibSecureMail library since Gmail requires SSL.

ETA:

I got it to work using the WagoLibSecureMail library.

Here is my code. Very simple but it works. See my Attachments
Thank you very much . It is working very well
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Send email from stock MicroLogix 1100 on bit state? TimD LIVE PLC Questions And Answers 10 January 6th, 2014 05:51 PM
Setting up 1756ENBT to send email ldrewes LIVE PLC Questions And Answers 2 September 23rd, 2009 01:18 PM
AB 1761-NET-ENI won't send email with dialup tonycic LIVE PLC Questions And Answers 6 May 25th, 2007 09:26 PM
send email through GSM modem jim5 LIVE PLC Questions And Answers 3 July 28th, 2006 11:35 AM
CP343-1 IT doesnīt send email MiniMerv LIVE PLC Questions And Answers 1 January 24th, 2004 10:06 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:59 AM.


.