You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old February 2nd, 2010, 02:31 PM   #1
Jean-Philippe
Member
Canada

Jean-Philippe is offline
 
Jean-Philippe's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Montreal
Posts: 7
Panelview 900 problem Error 60

Hi everybody, I'm new in this forum. I have a Panelview 900 without user manual. The problem: The screen starts to flick, and "Error 60" was displayed on the screen. The touchscreen was unresponsive. I cycled the power and they never restart. The red light (fault) always stays on and even when I push "RESET" on the back nothing happen. Can you help me?
  Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 04:18 PM   #2
Jean-Philippe
Member
Canada

Jean-Philippe is offline
 
Jean-Philippe's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Montreal
Posts: 7
And do you think when you press "RESET" on the back, you lose your program?
__________________
  Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 04:44 PM   #3
barryoc
Member
Ireland

barryoc is offline
 
Join Date: Nov 2009
Location: Kilkenny
Posts: 80
Jean,
Manual available here. See page 236

http://support.elmark.com.pl/rockwel...M014A-EN-P.PDF
  Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 05:02 PM   #4
jrwb4gbm
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

jrwb4gbm is offline
 
Join Date: Apr 2002
Location: NC
Posts: 1,596
Quote:
Originally Posted by Jean-Philippe View Post
Hi everybody, I'm new in this forum. I have a Panelview 900 without user manual. The problem: The screen starts to flick, and "Error 60" was displayed on the screen. The touchscreen was unresponsive. I cycled the power and they never restart. The red light (fault) always stays on and even when I push "RESET" on the back nothing happen. Can you help me?
Pages B-17 and B-18 in the manual shown in the link above have the answers to your questions.
  Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 06:07 PM   #5
Jean-Philippe
Member
Canada

Jean-Philippe is offline
 
Jean-Philippe's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Montreal
Posts: 7
Thank you guys for the hints. So "error 60" is "CPU could not execute code". Do you think that the system is corrupted? When I try to reboot-it, instead of the "Self-test startup page", I only see unreadable characters and the screen turn black.
__________________
  Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 06:46 PM   #6
Ken Roach
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Ken Roach is offline
 
Ken Roach's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 10,664
All those symptoms are consistent with a failed terminal. "Failed", as in broken and probably unfixable.

And that's bad news. The application program cannot be retrieved if the operating system can't boot.

The PanelView 900 Standard hasn't been manufactured for 5 years or so. The PanelView 1000 Standard terminals are still being built brand new.

For most failed PanelView 900 terminals, I try to do a conversion to the newer PanelView Plus platform.
  Reply With Quote
Old February 2nd, 2010, 07:47 PM   #7
Jean-Philippe
Member
Canada

Jean-Philippe is offline
 
Jean-Philippe's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Montreal
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Ken Roach View Post
All those symptoms are consistent with a failed terminal. "Failed", as in broken and probably unfixable.

And that's bad news. The application program cannot be retrieved if the operating system can't boot.

The PanelView 900 Standard hasn't been manufactured for 5 years or so. The PanelView 1000 Standard terminals are still being built brand new.

For most failed PanelView 900 terminals, I try to do a conversion to the newer PanelView Plus platform.
Thank you for your time. I will remove the Panelview of my system: I will install an Honeywell Experion Station with a graphic display to replace it. This system was from a closed plant in Texas. We bring back some equipments in Canada and we tried to use it here but... That's ok.
__________________
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Panelview 300 Comunication Problem Luke2 LIVE PLC Questions And Answers 3 December 29th, 2011 04:15 AM
Panelview 900 question???? tonywj LIVE PLC Questions And Answers 2 July 1st, 2008 08:15 PM
Panelview 900 to Panelview 1000 sgates LIVE PLC Questions And Answers 3 August 30th, 2007 09:49 AM
Panelview 900 shutdown AskUs LIVE PLC Questions And Answers 5 February 23rd, 2004 07:37 AM
Panelview 1400E problem jrs2563 LIVE PLC Questions And Answers 2 November 1st, 2003 06:49 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:32 AM.


.