You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old December 28th, 2010, 02:31 PM   #1
MLHAutomation
Member
United States

MLHAutomation is offline
 
Join Date: Dec 2010
Location: utah
Posts: 3
rswho unrecognized devices

I have a PV600 that I am trying to update. I am using DH485.
When I go online with rswho in panelbuilder32 I can see devices but they are all "unrecognized" with red X's. I think I need to udate EDS files but I can't remember the details to do this. Can anyone help?
  Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 02:50 PM   #2
bernie_carlton
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

bernie_carlton is offline
 
bernie_carlton's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Yakima, Washington
Posts: 5,379
A red 'X' means it can't 'see' the device at all at the address it has. There is a communication problem.

If it has a yellow '?' it means it can see 'something' but doesn't recognize it. Even if there is an identifying name the information provided does not match an EDS that it has. That's when you go looking for EDS's.

As far as I understand, a device, when interrogated, responds with a name and a long number. The 'long number' correlates with the file name of the EDS. If there is no matching EDS then, aside from the identification, RSLinx really doesn't know about the item.
__________________
Controlling outputs is the PLC's way of getting its inputs to change.

www.thePLCguy.com
  Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 04:33 PM   #3
MLHAutomation
Member
United States

MLHAutomation is offline
 
Join Date: Dec 2010
Location: utah
Posts: 3
I have both red X and yellow ?

In the RSLinx Who there is a both red and yellow. i think i need to do the EDS update. I ahve done this before i can't remember how? Can some one refresh my memory?
  Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 04:44 PM   #4
bernie_carlton
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

bernie_carlton is offline
 
bernie_carlton's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Yakima, Washington
Posts: 5,379
Go to here. Search four the target device.
__________________
Controlling outputs is the PLC's way of getting its inputs to change.

www.thePLCguy.com
  Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 04:52 PM   #5
dmroeder
Lifetime Supporting Member
United States

dmroeder is offline
 
dmroeder's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Vancouver, WA
Posts: 1,400
And after you get the EDS file, you will register it with the EDS Hardware Installation Tool. This will be found under: Rockwell Software - RSLinx - Tools.
__________________
Get 2 GB of free space from Dropbox using my referral.
  Reply With Quote
Old December 28th, 2010, 05:02 PM   #6
Gil47
Member
New Zealand

Gil47 is offline
 
Gil47's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: South Island, NewZealand
Posts: 1,244
Just to reinforce what Bernie said

A red 'X' means it can't 'see' the device at all at the address it has. There is a communication problem.

Can you give us the full model number of the Panelview 600 ?

What PLC are you trying to communicate with and what comms does it use, or is setup for.
  Reply With Quote
Old December 29th, 2010, 08:55 PM   #7
MLHAutomation
Member
United States

MLHAutomation is offline
 
Join Date: Dec 2010
Location: utah
Posts: 3
problem solved

Hi Guys!

I got this resolved. I had to go into the PV600 and change the node address. I then unplugged the flat DH485 connector and had just the RJ45 (CAT5)on the 1747-uic connected. I was able then to see the PV600. Some how the UIC address conflicts and you can't change it, I think. So just change the PV Node #. Just don't forget to change the node number back or you will get a comms error!

Thanks for your help!
  Reply With Quote
Old December 29th, 2010, 10:46 PM   #8
Gil47
Member
New Zealand

Gil47 is offline
 
Gil47's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: South Island, NewZealand
Posts: 1,244
Sounds to me as if you used address 0 or 1 or the highest number, possibly in this case 31.

There are so many items that use one of those 3 as there default system address that a good rule of thumb is to avoid them when allocating addresses.
  Reply With Quote
Old December 29th, 2010, 11:12 PM   #9
Mickey
Lifetime Supporting Member
United States

Mickey is offline
 
Mickey's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Palmdale,Ca
Posts: 8,463
Quote:
Originally Posted by MLHAutomation View Post
Some how the UIC address conflicts and you can't change it, I think.

Thanks for your help!
FYI, the UIC's station number ( node address) can be changed. See picture below of RSLinx's configuration screen shot of a newer version of RSLinx's UIC driver.
Attached Images
File Type: jpg UIC.jpg (19.4 KB, 33 views)
__________________
Mickey

If you want happiness for an hour-take a nap. If you want happiness for a day-go fishing. If you want happiness for a month-getmarried. If you want happiness for a year-inherit a fortune. If you want happiness for a lifetime-help someone else.
----- Chinese Proverb
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Compact Logix L32E unrecognized by LINX Matthias von Zorn LIVE PLC Questions And Answers 8 June 13th, 2013 09:14 AM
Unrecognized Device Sheethal LIVE PLC Questions And Answers 11 May 24th, 2013 09:53 AM
Diagnostics of Profibus PA devices on Step7 guilhermecgs LIVE PLC Questions And Answers 3 May 5th, 2008 03:59 PM
PLC Input/Output Devices monkeyhead123 LIVE PLC Questions And Answers 3 June 22nd, 2007 08:37 AM
What are internal devices? nipponbiki LIVE PLC Questions And Answers 7 July 4th, 2005 08:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:55 AM.


.