You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old February 19th, 2011, 10:04 PM   #1
shoelesscraig
Member
United States

shoelesscraig is offline
 
shoelesscraig's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: LA
Posts: 382
Factory Talk question

Ok, so here's the scoop!

I have Factory Talk View ME on 2 PCs at my plant. I have 1 concurrent license that I use for them. (For those who aren't familiar with this, this means that I borrow the license for the PC that I want to use the software on...the software can therefore only be used on 1 of the 2 PCs at a time). Anyways...

I've been using this setup for a while and it works great. The other day I went to fire up the program on 1 of the PCs (laptop) and it would NOT start. It gave me a message that said something like the following: "This program requires personalized information that cannot be read. Please contact Rockwell Support".

It does this even if I have the activation on that PC. The software still works great on the other PC. I tried uninstalling the software and reinstalling...no luck. I have to go through our corporate IT department to contact Rockwell, and you can take a guess at how speedy that will be. I figured I would ask you guys first to see if anyone has any ideas.
__________________
"It's better to be hated for who you are than be loved for who you're not"
-Van Zant Brothers
  Reply With Quote
Old February 20th, 2011, 06:18 AM   #2
Bob O
Member
United States

Bob O is offline
 
Join Date: May 2003
Location:
Posts: 1,536
Has IT installed security patches on this computer? MS05-51-KB902400
According to RA KB there is a number of possible causes to this.
Here is the link in the KB but it may require a tech contract.
http://rockwellautomation.custhelp.c...rt/r_id/113025

Last edited by Bob O; February 20th, 2011 at 06:21 AM.
  Reply With Quote
Old February 20th, 2011, 09:40 PM   #3
shoelesscraig
Member
United States

shoelesscraig is offline
 
shoelesscraig's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: LA
Posts: 382
I'm not sure if they have installed any security patches or not, I will check with them tomorrow. And I cannot see the KB article b/c it does require a tech contract.

In the meantime, does anyone else have any ideas...(hoping Ken will chime in here!!!!)
__________________
"It's better to be hated for who you are than be loved for who you're not"
-Van Zant Brothers
  Reply With Quote
Old February 20th, 2011, 10:16 PM   #4
Ken Roach
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Ken Roach is online now
 
Ken Roach's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 14,161
I don't have any helpful information on this issue. I haven't seen that error message before, and don't have access to the Knowledgebase anymore.
  Reply With Quote
Old February 20th, 2011, 11:27 PM   #5
todster
Member
United States

todster is offline
 
Join Date: Apr 2007
Location: NY
Posts: 175
Quote:
Originally Posted by shoelesscraig View Post
I'm not sure if they have installed any security patches or not, I will check with them tomorrow. And I cannot see the KB article b/c it does require a tech contract.

In the meantime, does anyone else have any ideas...(hoping Ken will chime in here!!!!)
http://www.cse.sc.edu/~farkas/csce72...277,13,Current State of Security in this Area
If the update was installed a log will be in the system root.C:\windows\KB902400.log
Remove it using the Add/remove programs in control panel. appwiz.cpl from the run box
  Reply With Quote
Old February 23rd, 2011, 11:36 PM   #6
shoelesscraig
Member
United States

shoelesscraig is offline
 
shoelesscraig's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: LA
Posts: 382
Just to update this issue. I tried uninstalling the "FactoryTalk Services" that was on my PC (I assume that it comes with Studio ME) and reinstalling it...fixed it!! Now it works great! Not sure what happened, but now its good. Maybe this will help someone in the future.
__________________
"It's better to be hated for who you are than be loved for who you're not"
-Van Zant Brothers
  Reply With Quote
Old June 29th, 2011, 10:04 AM   #7
krux
Member
Mexico

krux is offline
 
Join Date: Aug 2009
Location: Latin America
Posts: 5
I have Win XP SP3 and yesterday 28th june I installed some windows updates, today I couldn't open FactoryTalk View Studio, I got the same message: "This program requires personalized information that cannot be read. Please contact Rockwell Support".

I did uninstall and install again "FactoryTalk Services", restart computer and then FactoryTalk View Studio opened but another message appeared telling me to stop RSLinx Enterprise service and close RSView before continuing.

I went to Services and found the RSLinx Enterprise and RSLinx Classic service were both disabled, so I set them to (start) Automatically.

Now it is working fine. Thanks.
  Reply With Quote
Old April 17th, 2012, 04:21 AM   #8
mahmoud_ics
Member
Tunisia

mahmoud_ics is offline
 
Join Date: Apr 2012
Location: Tunisia
Posts: 10
Hi everybody, i need help about this message when i start FactoryTalk View Studio, "this software requires personalized information that cannot be read."
i tested to launch FactoryTalk View Studio from Rockwell Software folder in Program folder (i have windows 7 / 32bits // the version of Factorytalk is 6.1), it gives another error message "Cannot connect to addin object
Name: View Studio SLHMI Project Handler
Cause: 80042089"
who have resolution fot that and i want to avoid uninstalling the software
  Reply With Quote
Old August 1st, 2012, 07:13 AM   #9
koottz
Member
India

koottz is offline
 
Join Date: Aug 2012
Location: vadodara
Posts: 1
Pointer

Quote:
Originally Posted by shoelesscraig View Post
Ok, so here's the scoop!

I have Factory Talk View ME on 2 PCs at my plant. I have 1 concurrent license that I use for them. (For those who aren't familiar with this, this means that I borrow the license for the PC that I want to use the software on...the software can therefore only be used on 1 of the 2 PCs at a time). Anyways...

I've been using this setup for a while and it works great. The other day I went to fire up the program on 1 of the PCs (laptop) and it would NOT start. It gave me a message that said something like the following: "This program requires personalized information that cannot be read. Please contact Rockwell Support".

It does this even if I have the activation on that PC. The software still works great on the other PC. I tried uninstalling the software and reinstalling...no luck. I have to go through our corporate IT department to contact Rockwell, and you can take a guess at how speedy that will be. I figured I would ask you guys first to see if anyone has any ideas.

just go to C:\ProgramData\Rockwell Automation\FactoryTalk Activation... then remove the .rnl files from there...
then restat ftv/ftc... by arun koottz
  Reply With Quote
Old October 18th, 2012, 05:52 AM   #10
Hoozie
Member
United States

Hoozie is offline
 
Join Date: Oct 2011
Location: Ohio
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by koottz View Post
just go to C:\ProgramData\Rockwell Automation\FactoryTalk Activation... then remove the .rnl files from there...
then restat ftv/ftc... by arun koottz
This worked for me. I just don't understand what the hell is going on. I also noticed that the date on the .rnl file was over a month old and the system time on the PC running FTV was set back to the same date! Anyone know what the .rnl file is?
  Reply With Quote
Old June 7th, 2013, 02:23 AM   #11
epicnote
Member
Malaysia

epicnote is offline
 
Join Date: Feb 2011
Location: Malaysia
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by Bob O View Post
Has IT installed security patches on this computer? MS05-51-KB902400
According to RA KB there is a number of possible causes to this.
Here is the link in the KB but it may require a tech contract.
http://rockwellautomation.custhelp.c...rt/r_id/113025
That's mean we need to remove MS Security Patches in order to fix the problem? I have tried to remove the security patch from Add/Remove program but popup a window that consist of a list of programs that might not functioning properly if we remove the security patches. Can you guys explain this more details?? Thanks
  Reply With Quote
Old July 28th, 2014, 03:12 PM   #12
Mstachura
Member
Canada

Mstachura is offline
 
Join Date: Jun 2014
Location: calgary
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by koottz View Post
just go to C:\ProgramData\Rockwell Automation\FactoryTalk Activation... then remove the .rnl files from there...
then restat ftv/ftc... by arun koottz
This worked for me!!! Thanks for the help.
  Reply With Quote
Old August 20th, 2014, 12:31 AM   #13
Joshua37
Member
United States

Joshua37 is offline
 
Join Date: Aug 2014
Location: Dallas
Posts: 46
I have similar error with RSLogix 5000 Mini. What do you guys reckon to be the solution? Should I reinstall the FT Service Platform?? I have FT Studio as well on the PC.
  Reply With Quote
Old February 19th, 2015, 08:11 AM   #14
habadeer
Member
United States

habadeer is offline
 
habadeer's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: NJ
Posts: 28
Thanks koottz!!! This worked for me....
(Windows 7 sp1, FactoryTalk View 6.1)
  Reply With Quote
Old March 17th, 2015, 10:22 AM   #15
Aefyn
Member
United States

Aefyn is offline
 
Join Date: Sep 2014
Location: Iowa
Posts: 10
Just adding this here as the above items didn't work for me.

http://www.plcmentor.com/Forum/forum...ope/posts.aspx

I held down shift and ctrl when starting RSlinx and it instantly worked. I had already rebooted the computer and deleted the .rnl files which did nothing. I verified the server was working as we have the remote activation. A separate computer was able to get an activation.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Factory Talk Network Directory infineum LIVE PLC Questions And Answers 4 July 13th, 2012 02:32 PM
Factory Talk Studio 5.00 gosenbach LIVE PLC Questions And Answers 14 March 17th, 2009 08:30 AM
Factory Talk Security Issue val_99 LIVE PLC Questions And Answers 0 January 17th, 2008 09:50 PM
Factory talk activation RSLogix500, PanelBuilder gbradley LIVE PLC Questions And Answers 4 September 18th, 2007 08:27 AM
Factory Talk Config AlanSmith LIVE PLC Questions And Answers 1 March 8th, 2007 01:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:51 PM.


.