You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 2nd, 2013, 01:09 AM   #1
gera
Member
United States

gera is offline
 
Join Date: Oct 2012
Location: Gilbert
Posts: 5
PLC capabilities (panasonic FP0-c14rs)

Hi All,
Firstable want to say thank to everybody who contribute to this site, it is very helpful for us beginners..

Happens that i want to learn about plc and at the same time make something for my work. I already have all the ingredients to play with it (got a panasonic plc, fpwinpro software, cables, power supply, and set of valves with two sensors)

So far i had been able to active an EV(output) when i trigger my sensors. However my ultimate goal is to be able to compare the actual time when my two sensors change states and send the information into a kinda of txt file for a user to analyze.

Is this possible in the plc world? Ist it possible with the type of plc that i have?

Basically 2 valves have sensors attached to them and i want to know when the valves open by recording the change of states of their sensors..If there is a big difference in time i my two sensors the i will know that one valve is openning slow therefore could be bad or rebuild incorrectly.

thanks for your comments

Gera

Last edited by gera; May 2nd, 2013 at 01:11 AM. Reason: Bad title
  Reply With Quote
Old August 16th, 2013, 09:26 AM   #2
damiens
Member
United States

damiens is offline
 
Join Date: Mar 2009
Location: Columbus
Posts: 42
FP0 Series from Panasonic has been obsolete for a while now. It's been replaced with FP0R Series.
  Reply With Quote
Old August 17th, 2013, 05:56 AM   #3
iant
Lifetime Supporting Member + Moderator
Australia

iant is offline
 
iant's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Melbourne
Posts: 3,687
it is posible with any PLC depends what speed you need.
you take a snapshot or start a timer on the first sensor and take a second snapshot
simple maths after that
__________________

Give all the answers
- People seldom learn.

Guide People to the posibilities
- Their Answers will come easily.
- Their Knowledge will grow.

They will then teach others

Regards
Ian Trost
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Panasonic FPO motion control matthew1 LIVE PLC Questions And Answers 1 November 22nd, 2011 11:36 PM
Panasonic FP0 C16 PLC programme retrieve jack84 LIVE PLC Questions And Answers 1 March 8th, 2011 10:49 PM
JUMP and LABEL - Panasonic FP0 PLC MrNobody LIVE PLC Questions And Answers 0 July 26th, 2010 01:25 AM
How to RESET a timer in Nais (Panasonic) FP0 C14 PLC chunkheng LIVE PLC Questions And Answers 0 February 3rd, 2008 11:37 AM
Cutler Hammer D50 to Panasonic FP0 nosmo king LIVE PLC Questions And Answers 4 December 2nd, 2007 04:41 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:04 AM.


.