You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old January 9th, 2014, 10:46 AM   #1
bennyk@37.com
Member
Ireland

bennyk@37.com is offline
 
Join Date: Nov 2011
Location: Ireland
Posts: 182
DC power meter with analog output

Hello

i need a DC power meter that gives a 0 - 10V along ouput signal. i need this signal for a plc.

the power level to be measured will be small i.e. pobolaly less than 10 Watts.

so i need a small cheap DC watt meter or some other way of measuring power. unfortuatley i only have one analog input available in my PLC

can anyone tell me where i could buy one?

thanks
  Reply With Quote
Old January 9th, 2014, 10:48 AM   #2
TConnolly
Lifetime Supporting Member
United States

TConnolly is offline
 
TConnolly's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Salt Lake City
Posts: 6,147
www.ohiosemitronics.com.

They have European distributors.
__________________
True craftsmanship is only one more power tool away.

That's the beauty of processors, they don't have emotions they just run code - The PLC Kid.
  Reply With Quote
Old January 9th, 2014, 12:33 PM   #3
Jeff23spl
Member
Canada

Jeff23spl is offline
 
Join Date: Jan 2010
Location: Canada
Posts: 792
can you refference your plc 0v and load 0v ? if so, you could just put a serial resistor that would give a differential voltage at full load. According to load voltage, maybe not use full span to obtain 10v as it will remove 10v out from the load too...
__________________
Siemens Addict
  Reply With Quote
Old January 9th, 2014, 01:46 PM   #4
shooter
Member
Netherlands

shooter is offline
 
shooter's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: duketown
Posts: 2,633
te voltage is very easy just 2 resistors to make the 24 voltage max 10.
possible with resistor of 10 kiloohm and one of 15 kiloohm.
the current is possible with a current converter (look at arduino for a cheap one.acs758

to have both analog inputs use a relais switching between both inputs (you will need another output for this.
__________________
shooter@home.nl
skype shooter paul.deelen
Computer Shooter
Paul Deelen
J. Wassenaerstraat 29
NL 5224 GG 's-Hertogenbosch
+31653300739
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First Program andrewt LIVE PLC Questions And Answers 48 December 23rd, 2011 07:23 PM
PowerFlex DC Drive RPM output vs. analog input value. yam785 LIVE PLC Questions And Answers 22 December 2nd, 2011 11:54 AM
ab analog wiring irondesk40 LIVE PLC Questions And Answers 5 February 25th, 2009 11:17 AM
Analog Output from 224XP help nehe bhimaji LIVE PLC Questions And Answers 4 December 7th, 2007 09:00 PM
toggle logic in 'c' language naishadgosai LIVE PLC Questions And Answers 11 August 6th, 2005 08:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:31 AM.


.