You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old August 26th, 2016, 04:47 AM   #1
MSutton
Member
United Kingdom

MSutton is offline
 
Join Date: Sep 2015
Location: Birmingham
Posts: 5
Siemens S7-300 to Omron CJ2M

I want to connect a S7-315 cpu to an Omron CJ2M via Ethernet I/P and transfer mainly bit data ie. turn an Omron output on from the S7-315 or turn a s7 output on from the Omron. Is it possible?
  Reply With Quote
Old August 26th, 2016, 05:37 AM   #2
Pudden
Member
Sweden

Pudden is offline
 
Join Date: Feb 2009
Location: Halmstad
Posts: 179
Hi MSutton,

Ethernet/IP on a Siemens 300 PLC will be very tricky, if not impossible. You will probably need to use a gateway, such as:
If the S7-315 has Profibus, http://www.anybus.com/support/suppor...us%20X-gateway
If the S7-315 has Profinet, http://www.anybus.com/support/suppor...us%20X-gateway

BR

Patrick L
  Reply With Quote
Old August 26th, 2016, 05:56 AM   #3
MSutton
Member
United Kingdom

MSutton is offline
 
Join Date: Sep 2015
Location: Birmingham
Posts: 5
Thought that might be the case. Thanks
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Convert GE Proficy to Siemens S7 300 JimJacobs LIVE PLC Questions And Answers 1 December 2nd, 2013 08:44 PM
Ascii to Real Conversion in Siemens PLC S7 - 300 IJK LIVE PLC Questions And Answers 2 May 11th, 2011 11:13 AM
Siemens S7 300 valid Addresses chikuni LIVE PLC Questions And Answers 1 May 13th, 2009 07:39 AM
Siemens S7 300 & STL chikuni LIVE PLC Questions And Answers 19 May 8th, 2009 05:15 PM
move a timer help in siemens S7 300 ason LIVE PLC Questions And Answers 19 January 13th, 2006 06:16 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:39 AM.


.