You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old October 15th, 2021, 05:22 PM   #1
Bbarnett
Member
United States

Bbarnett is offline
 
Join Date: Jul 2013
Location: United States
Posts: 71
FTView Activation to VirtualBox VM

I'm having trouble getting my activations to go through to the VM.

Host machine is Windows 10 64 bit
Virtual machine is Windows 7 32 bit

VirtualBox Adapter 1:
Attached to: Bridged Adapter
Name: Intel(R) Ethernet Connection (5) I219-LM
Adapter Type: Intel PRO/1000 MT Desktop (82540EM)
Promiscuous Mode: Allow All
Cable Connected: Checked

I can ping both the host from the virtual and virtual from the host.
Path to Activations is my host computer name on the VM. I've tried an IP address too with no success.
Host machine has 'Run Network Server' checked.

I've tried host-only adapters also with no success.
Windows firewall inside the VM is off. My company's IT dept dictates the host firewall.

Any suggestions?
  Reply With Quote
Old October 22nd, 2021, 11:43 PM   #2
thingstodo
Member
Canada

thingstodo is offline
 
Join Date: Feb 2012
Location: Saskatoon
Posts: 493
Quote:
Originally Posted by Bbarnett View Post
I'm having trouble getting my activations to go through to the VM.

Host machine is Windows 10 64 bit
Virtual machine is Windows 7 32 bit

VirtualBox Adapter 1:
Attached to: Bridged Adapter
Name: Intel(R) Ethernet Connection (5) I219-LM
Adapter Type: Intel PRO/1000 MT Desktop (82540EM)
Promiscuous Mode: Allow All
Cable Connected: Checked

I can ping both the host from the virtual and virtual from the host.
Path to Activations is my host computer name on the VM. I've tried an IP address too with no success.
Host machine has 'Run Network Server' checked.

I've tried host-only adapters also with no success.
Windows firewall inside the VM is off. My company's IT dept dictates the host firewall.

Any suggestions?

Does this setup work with a non-VM FTView?


It sounds like you are doing it right.


I have had problems with the a version mis-match between the License server and the FTView client. You should be able to figure that out if you use a non-VM and it still does not work.

We also had some fun with the FTView connection to the SQL server.


I take it that you don't have tech support from Rockwell? They have specialists that do nothing else besides this sort of thing.


Do your programming terminals connect properly to the license server and get their license properly?
  Reply With Quote
Old October 23rd, 2021, 02:27 AM   #3
James Mcquade
Member
United States

James Mcquade is offline
 
Join Date: Oct 2007
Location: Tennessee
Posts: 3,151
we put our activations on the vm.
regards,
james
  Reply With Quote
Old November 2nd, 2021, 12:02 PM   #4
Kataeb
Member
Lebanon

Kataeb is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: www.livelovelebanon.com
Posts: 544
Kindly, how did you solve this issue ?
__________________

"character may be manifested in the great moments, but it is made in the small ones"
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FTView Studio ME in VM network problems... daba LIVE PLC Questions And Answers 7 July 19th, 2019 12:36 PM
FTView SE Studio activation issue dwouters LIVE PLC Questions And Answers 1 August 11th, 2017 01:46 PM
FT Activation manager on VM. **Bolty** LIVE PLC Questions And Answers 6 January 25th, 2016 12:30 PM
FT Activation (FTView SE Server 250) phuz LIVE PLC Questions And Answers 2 January 13th, 2016 11:01 AM
FT View SE Editing Without License Mark Cole LIVE PLC Questions And Answers 9 November 22nd, 2014 10:03 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:42 PM.


.