You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 20th, 2017, 12:06 PM   #1
Andres P
Member
Spain

Andres P is offline
 
Join Date: Jul 2017
Location: Galicia
Posts: 1
Servos and Kinetix 6500

Good morning,

I have 4 kinetix 6500 and 4 servos MPM-B1653C-MJ74AA. I have them all on stopped status, and I am using Motion Direct Commands to move them, but i'm having several problems with them.

The MDC that I use when in stopped status are: MSO->Goes to Running Status->MAM->Starts moving with an incredible intense noise (like if its stopped by the breaks at least partially)->MAS->It stops the motion, but the noise stills and even more intense->MSF (the noise dissapears and goes to Stopped)

That is the same for the 4, but each has particular problems:

servo1: This one can move, stop, and change speed(fast and slow), even though the intense noise is there (and varies depending on speed and accel/decel) but with less than 5 min of use, it was super hot and finally an overtemp error appear.

servo2: with the same speed the first one did well, this one does not. with very little speed it can moves a little bit, but eventually an S55 error appears (excessive velocity error)

servo3: when it starts moving, in about 10 seconds maximum, it appears the FLT S13 and FLT S14 (inverter thermal overload factory limit / inverter thermal overload user limit), and also appeared the S55 error

servo4: much like servo3

Any tips would be greatly appreciated

Andres
  Reply With Quote
Old December 6th, 2018, 09:55 AM   #2
gaam9300
Member
Peru

gaam9300 is offline
 
Join Date: Dec 2018
Location: Lima
Posts: 1
Hola amigo, muy generico tu informe, haslo mas explicito, tiene carga o no?, como esta la configuracion en el software?, etc
  Reply With Quote
Old December 6th, 2018, 04:56 PM   #3
collinsd70
Member
United Kingdom

collinsd70 is offline
 
Join Date: Feb 2014
Location: UK
Posts: 32
Hi Andres.


Have you performed an Auto-Tune on all the above axis?

Have you parameterized the motion axis correctly? Ie mechanical drive, gearing ratio etc etc?

Are your brakes energizing correctly? Do you have sufficient voltage?, the first system I worked on had the brake wiring wrong and was actually running for 4/5 mins until the motor tripped on thermals.

Last edited by collinsd70; December 6th, 2018 at 04:58 PM.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading from 1394 Sercos servos to 2094 kinetix Servos squints LIVE PLC Questions And Answers 0 March 14th, 2017 03:16 PM
Kinetix 6500 question. Chris K LIVE PLC Questions And Answers 3 November 17th, 2016 08:17 AM
Kinetix 6500 - CIP Axis home to torque Austin79 LIVE PLC Questions And Answers 3 July 19th, 2014 03:02 PM
Running Kinetix servos at redline. NevisGroup LIVE PLC Questions And Answers 8 February 16th, 2014 10:56 AM
SERCOS / Digital vs External Analog Servos? kdcui LIVE PLC Questions And Answers 2 July 26th, 2011 12:36 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:09 PM.


.