You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old March 4th, 2012, 01:57 PM   #1
cnorm5623
Member
United States

cnorm5623 is offline
 
cnorm5623's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Kalispell, MT
Posts: 26
Wireless vs wired PLC connection speeds

Hi,
So for our Allen Bradly PLC network we have everything hardwired with ethernet and we have a few PC's through out the plant for trouble shooting and such.
well recently I added Wireless AP's through out the plant so we can use laptops for faster trouble shooting. we use sonicwall sonicpoints for the AP's and the laptops built in wireless cards or some D-Link adapter for some of the older laptops.

so now to the question. when connected to a PLC via the hardwired PC the connection to the PLC is fast (the little Ladder is spinning fast) but when we connect via wireless it spins slow even though the wireless is communicating at an average of 130 Mbps and i know that the PLC 5s only connect at 10 Mbps. any one have an idea why this is?
  Reply With Quote
Old March 4th, 2012, 09:58 PM   #2
The Plc Kid
Member
United States

The Plc Kid is offline
 
The Plc Kid's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Macon, Georgia
Posts: 3,233
How many VAP's are you running on the network?

Are your sonic points dual band? Have you tried them on dual band only?

Try enabling your short guard interval and aggregation. Also if ****ible set the units to n only mode and test speeds with N devices.

Run some tests with the vuiltin RF diagnostics. They will lead you in the right direction.
  Reply With Quote
Old March 4th, 2012, 10:45 PM   #3
Dravik
Member
United States

Dravik is offline
 
Join Date: Jun 2008
Location: New York
Posts: 1,542
Try doing some latency testing using something like nmap.
But out of curiosity, outside of the ladder spinning, do you notice any realworld difference in the usability of Rs5?
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connection of delta VFD with plc m_faraz LIVE PLC Questions And Answers 1 February 22nd, 2011 08:51 AM
GX-dev connection to PLC Q4A gets lost! justbabak LIVE PLC Questions And Answers 0 December 2nd, 2010 05:41 AM
OMRON C200HE PLC RS232 connection problem jeffso LIVE PLC Questions And Answers 0 June 25th, 2009 02:41 AM
Problem with connecting s7 319 PLC and PC station b00c LIVE PLC Questions And Answers 0 May 12th, 2009 12:17 PM
VersaMax Micro PLC connection issues MikeVT LIVE PLC Questions And Answers 8 December 13th, 2008 02:55 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:58 PM.


.