You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 3rd, 2017, 04:23 AM   #1
dougflorence
Member
United Kingdom

dougflorence is offline
 
Join Date: Apr 2017
Location: Wirral
Posts: 3
Beijers E600 programming capability in UK?

I have a client with an E600 terminal in a system which I supplied to them in 2006. The E600 has now failed. I still have the E Designer .MPA file for the configuration and an E Designer software CD but it won't run under Windows 7. I can probably find a used or obsolete stock E600 somewhere.

Does anyone still have the capability to upload my .MPA configuration into a new terminal. I have done this before using an old laptop but that has broken now. I think there can be issues with the E600 firmware version but I seem to remember overcoming them last time I did this.

Long term they need to replace their control system but they need a quick solution to get them back into auto operation.

Doug Florence - DFTM Ltd.
  Reply With Quote
Old April 3rd, 2017, 05:42 AM   #2
cardosocea
Member
United Kingdom

cardosocea is offline
 
Join Date: Nov 2016
Location: Fields of corn
Posts: 2,048
Hello,

Have you tried a virtual machine with Windows XP loaded?
I suppose that you have to load the configuration over serial port, I've had luck with serial converters before as well... but it's always a crapshoot.
  Reply With Quote
Old April 3rd, 2017, 05:56 AM   #3
BryanG
Member
United Kingdom

BryanG is offline
 
Join Date: Feb 2005
Location: Manchester
Posts: 1,720
I have E-Designer version 7.40 build 285.1.2 working on 64 bit Windows 10 though I haven't tried transferring to a panel with it. But I also have I-Designer which is the Beijer version and that works fine on Windows 10. I know I had E&I-Designer running on Windows 7, what version of E-Designer are you on?
  Reply With Quote
Old April 3rd, 2017, 06:18 AM   #4
Ronnie Sullivan
Member
United Kingdom

Ronnie Sullivan is offline
 
Join Date: May 2010
Location: London
Posts: 647
E designer 6.xx will run on windows 7 64 bit. I have it on a few laptops. (as will 7.xx)

I have both versions for the E50..onwards and the E1000... onwards.

They will transfer and receive the programs ok. You will be warned that the firmware does not match and do you want to upgrade (I always say no......it's fine as it is)

So I don't know why your version will not work on win 7. Both mine work perfectly
  Reply With Quote
Old April 3rd, 2017, 05:56 PM   #5
dougflorence
Member
United Kingdom

dougflorence is offline
 
Join Date: Apr 2017
Location: Wirral
Posts: 3
Would try harder, but I don't have any spare time at all at present. I could see me spending a few hours getting this working and I just don't have a few hours spare. I have located a used E600 for sale and I may have located someone who can do the job for me but he is overseas at present. Anyone else interested in doing the job for a fee if I can get the E600 to them?

Last edited by dougflorence; April 3rd, 2017 at 06:00 PM.
  Reply With Quote
Old April 3rd, 2017, 05:57 PM   #6
dougflorence
Member
United Kingdom

dougflorence is offline
 
Join Date: Apr 2017
Location: Wirral
Posts: 3
Thanks for all comments BTW.
  Reply With Quote
Old April 4th, 2017, 03:19 AM   #7
doomsword
Member
Croatia

doomsword is offline
 
Join Date: Aug 2016
Location: Zagreb
Posts: 185
Yesterday I uploaded new screens on E615 panel using E-Designer 7.52 Build 344 and Windows 10 64-bit. I connected over RS232 to USB converter, and with my self-made female to female RS232 cable.

Only big surprise was that E615 is apparently DCE on it's RS232 port, took us 2 hours before we tried with direct cable, rather than crossover cable (which I used to connect to E1022 panel).

About your incompatibility, I think it's probably Windows.
About firmware on E series, it can be updated with E-Designer, usually you need to set a switch on E panel to a right position and connect with E-Designer.

Hope this helped a bit.
  Reply With Quote
Old April 4th, 2017, 10:50 AM   #8
boneless
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

boneless is offline
 
Join Date: Feb 2008
Location: OKC
Posts: 1,615
There is a e-designer build for 64 bit machines (v7.53 b363). I will PM you a link.

Last edited by boneless; April 4th, 2017 at 10:52 AM.
  Reply With Quote
Old June 23rd, 2022, 04:58 AM   #9
KhangNguyen
Member
Viet Nam

KhangNguyen is offline
 
Join Date: Oct 2017
Location: Ho Chi Minh City
Posts: 1
E-Designer V7.53 B363

Quote:
Originally Posted by boneless View Post
There is a e-designer build for 64 bit machines (v7.53 b363). I will PM you a link.
Please help send me E-Designer V7.53 B363. I have a HMI E1151 need to convert to X2 Pro, but i can find th software.

Thanks so much,
  Reply With Quote
Old June 23rd, 2022, 07:21 AM   #10
mad4x4
Member
United Kingdom

mad4x4 is offline
 
mad4x4's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: ST CYrus
Posts: 218
We had these and the E1000 in Plants and we made a conscious decision to convert them over to JMobile Panels. Bejeir in the UK were good they could re-furb the panels. but it was costly.

Might be better looking at a new panel and re-working the SW

These were a cost effective replacement (from Scatts in the UK) https://www.exorint.com/en/product/ex710
  Reply With Quote
Old June 23rd, 2022, 03:49 PM   #11
boneless
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

boneless is offline
 
Join Date: Feb 2008
Location: OKC
Posts: 1,615
Quote:
Originally Posted by KhangNguyen View Post
Please help send me E-Designer V7.53 B363. I have a HMI E1151 need to convert to X2 Pro, but i can find th software.

Thanks so much,

I don't think you need E-designer for the conversion, just iX Developer.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rockwell Allen Bradley Programming Software, RSLogix 5, RSLogix 500, RS Linx, RSLogix vvcd LIVE PLC Questions And Answers 21 September 24th, 2009 11:04 PM
Online Programming Capability Casey LIVE PLC Questions And Answers 10 August 19th, 2006 11:50 AM
Good programming practice Rhonda LIVE PLC Questions And Answers 83 August 17th, 2006 03:52 PM
Automation Direct DL05 problem david bron LIVE PLC Questions And Answers 16 February 2nd, 2004 09:52 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:27 AM.


.