You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old February 17th, 2020, 04:27 AM   #1
pacak
Member
Romania

pacak is offline
 
Join Date: Sep 2006
Location: Arad
Posts: 62
Mitsubishi Robot comm. with Siemens PLC

Hi!
I'm new to Mitsubishi robots so please bear with me.

I have a setup of an RV-7F-Q1-S15 robot with a CR750-07VQ1-1-S15 controller and a PLC Q03UDVCPU, .Q172DRCPU and QJ71PB93D.
Communication with the S7-315 CPU is done by Profibus. The used addresses start from 12000.

There is a counter in the robot program which I would like to reset by setting a bit in the Siemens PLC but it does not work. I receive the value of the counter in the Siemens PLC (and other signals) so it looks like communication is ok.

The attached picture is part of a program called COMM, which is inserted in the slot table with the condition "Always". The variable M_Counter is defined in another program called VAR (which is not in the slot table) like this:
Def Inte I_Seq, O_Seq,I_SeqNo, M_Counter
M_Counter is used and incremented in another program called MAIN, which is also in the slot table with condition "Start".

So as I said, I can "see" the value of this counter in the Siemens PLC. The last line from the attached picture also works fine, the value I send form Siemens arrives back in Siemens right away.

I also checked in the monitor window of RT Toolbox that when I set my bit in Siemens, bit 12019 is also set in the robot controller.
I also tried the If M_In(12019) Then or If M_In(12019) = 1 Then versions but without any luck.
Why cannot I reset the counter like this?

Any ideas are welcome!

BR
Attached Images
File Type: png Mitsu counter.PNG (82.6 KB, 23 views)
  Reply With Quote
Old February 17th, 2020, 09:24 AM   #2
sczot
Member
Czech_Republic

sczot is offline
 
Join Date: Nov 2017
Location: cz
Posts: 59
hi,
ive tried to run this in simulation and it was ok, try to contact local mitsubishi electric office, what kind of mitsu feature is this :/


good luck
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mitsubishi PLC modbus tcp communication to 3rd party redundant plc kevinlin_5 LIVE PLC Questions And Answers 2 November 2nd, 2018 03:09 AM
Mitsubishi PLC R04CPU Socket TCP/IP comm via build in Ethernet port example programs ALMAR LIVE PLC Questions And Answers 1 December 5th, 2017 05:00 PM
Siemens 417-H PLC problem paperboy LIVE PLC Questions And Answers 1 March 16th, 2011 08:16 PM
PLC to PLC Communication (Mitsubishi FX2N) c0met LIVE PLC Questions And Answers 6 May 31st, 2004 08:31 PM
I/O Comm. problem btw PLC & HMI WFox LIVE PLC Questions And Answers 7 December 31st, 2003 02:09 PM


All times are GMT -4. The time now is 12:01 AM.


.