You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old March 5th, 2018, 11:42 AM   #1
nievesdelimon
Member
Mexico

nievesdelimon is offline
 
Join Date: Mar 2018
Location: Queretaro
Posts: 1
Device not recognized by FactoryTalk

There's a device (1756-L72 LOGIX 5572) which was not recognized by either RSLinx or Factorytalk (5.1). I got the EDS files and used the EDS Hardware installation tool. The device is now recognized by RSLinx, but not by FactoryTalk and I can't use its path to create a shortcut. What can I do for it to stop being a yellow question mark?
  Reply With Quote
Old March 5th, 2018, 12:05 PM   #2
Ken Roach
Lifetime Supporting Member + Moderator
United States

Ken Roach is offline
 
Ken Roach's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 13,828
Welcome to the PLCTalk Forum community !

RSLinx Enterprise (the data server for FactoryTalk View) does not have a modular device identity subsystem like RSLinx Classic does (using EDS files).

So you have to install a patch or update for RSLinx Enterprise to recognize a controller it doesn't have support for. FactoryTalk View 5.1 would be about six years old by now, so I'm not surprised that it doesn't recognize this 1756-L72.

You can try to figure out which patch or compatible version of RSLinx Enterprise will work with your specific firmware revision of 1756-L72 and your specific version of FactoryTalk View. RA Tech Support is the appropriate venue for that.

Or, just insert a 1756-L6x controller into the network schema manually, and point the shortcut to that controller object.
  Reply With Quote
Old March 5th, 2018, 12:58 PM   #3
carretto
Member
Brazil

carretto is offline
 
carretto's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Chapecó
Posts: 13
Quote:
Originally Posted by nievesdelimon View Post
There's a device (1756-L72 LOGIX 5572) which was not recognized by either RSLinx or Factorytalk (5.1). I got the EDS files and used the EDS Hardware installation tool. The device is now recognized by RSLinx, but not by FactoryTalk and I can't use its path to create a shortcut. What can I do for it to stop being a yellow question mark?
What is the model of the device?
  Reply With Quote
Old March 5th, 2018, 01:04 PM   #4
Mispeld
Member
United States

Mispeld is offline
 
Mispeld's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: VA
Posts: 282
I was fighting a very similar problem today, but with a CompactLogix controller. I was able to manually add the closest Ethernet device to RSLinx Enterprise, and then use its IP address as the downstream shortcut. Applications relying on that shortcut would then work OK.

(In this case the actual device was a 1769-L33ERMS rev 28, and I was using 1769-L33ERM rev 20.)

However, if I later went back to the FT Administration Console and then opened up the Communications configuration, RS-Linx Enterprise would automatically start browsing the nework and detect an unknown device at that IP address. It would then replace my manually-added device with an unknown device (yellow question mark). This carried through to the shortcut and broke it.

The workaround that seems effective is to go back to Communications, Stop Browsing, Delete Device, manually Add Device, and repair Shortcut -- all while avoiding a trigger to browse. So it is a very fragile workaround, subject to failing whenever the network is browsed. Unlike with RS-Linx Classic, I could not find a way to turn off "auto browse."

Attempting to install the proper EDS file was not effective as per Ken Roach's description of EDS usage. But I did get the impression from this technote:

Products show Yellow or Gray Question Marks after Upgrade

that if we upgrade to RSLE version 5.51 that it would use the EDS database. Unfortunately this server has only a very limited time window for patching, and FT patches never make the cut.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FactoryTalk Directory Damien1 LIVE PLC Questions And Answers 3 November 24th, 2017 07:35 AM
PROFIBUS device configuration using a PLC arbj LIVE PLC Questions And Answers 4 March 1st, 2014 10:53 AM
Factorytalk view compactlogix issues - cant see device Brisvegas_Sparky LIVE PLC Questions And Answers 2 December 3rd, 2013 04:35 PM
InTouch and FactoryTalk development on same PC? dabomb4097 LIVE PLC Questions And Answers 3 May 15th, 2012 01:50 AM
Running FactoryTalk View SE V5.0 to work with FactoryTalk Service Platform 2.40 ? alpine LIVE PLC Questions And Answers 15 December 15th, 2011 06:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:00 PM.


.