You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old October 3rd, 2008, 09:52 AM   #1
Kataeb
Member
Lebanon

Kataeb is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: www.livelovelebanon.com
Posts: 407
Siemens Starter upload download

Dear Sirs,

We have 10 drives micromaster 440 on our machine. These drives are commissioned using the starter software (V4.0.1.0).

The parameters of the first drive are uploaded to the PG. How can we download these parameters to the other 9 drives? (same program should be on all drives)

Kindly, check attached file.

Best regards
Attached Files
File Type: pdf Starter-upload download.pdf (63.4 KB, 185 views)
  Reply With Quote
Old October 6th, 2008, 10:01 AM   #2
IPSIBilly
Member
United States

IPSIBilly is offline
 
Join Date: May 2007
Location: DECATUR, AL
Posts: 27
If you have a BOP for one of them, and if not they are easy to acquire, then there is a simple cloning feature. It is in the user's manual for the BOP (Basic Operator Panel)
  Reply With Quote
Old October 6th, 2008, 10:08 AM   #3
Kataeb
Member
Lebanon

Kataeb is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: www.livelovelebanon.com
Posts: 407
we have a bop. but the trick is how to upload and download using profibus network and pg port?
thanks anyway for your help.
  Reply With Quote
Old October 6th, 2008, 10:27 AM   #4
IPSIBilly
Member
United States

IPSIBilly is offline
 
Join Date: May 2007
Location: DECATUR, AL
Posts: 27
Oh, I'm not sure how to do it with Drive Starter. Drive Monitor is a very similiar program and there is an upload download option under file. You can upload from one and download that to another one. I'm sure there is a similiar function. Sorry I couldn't be more help.
  Reply With Quote
Old October 6th, 2008, 01:33 PM   #5
RichWargo
Member
United States

RichWargo is offline
 
Join Date: Nov 2006
Location: Clifton Park, NY
Posts: 19
Oh, you'll want to upload the program using Starter, then make copies of it and edit each copy so it has the right Profibus address. Then you can download the program easily to each drive using Starter. I did it that way for a system with about 30 drives, plus used Simocode ES to do the same for the 100 motor starters using Simocode Pros. Very quick and easy. However, note that routing won't work through a CP342-5, only though the Profibus port onboard the CPU. The CP342-5 only supports Profibus V0 (cyclic)
  Reply With Quote
Old October 7th, 2008, 12:07 AM   #6
Kataeb
Member
Lebanon

Kataeb is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: www.livelovelebanon.com
Posts: 407
Quote:
Originally Posted by RichWargo
Oh, you'll want to upload the program using Starter, then make copies of it and edit each copy so it has the right Profibus address. Then you can download the program easily to each drive using Starter. I did it that way for a system with about 30 drives. Very quick and easy.
how did you do it? was it micromaster drives?
  Reply With Quote
Old October 7th, 2008, 07:45 AM   #7
RichWargo
Member
United States

RichWargo is offline
 
Join Date: Nov 2006
Location: Clifton Park, NY
Posts: 19
We've been using MicroMaster drives, starting to recommend Sinamics drives. We always set the Profibus address using the dipswitches on the Profibus adapter, plus set the address in the software using BOP.
  Reply With Quote
Old October 7th, 2008, 08:47 AM   #8
bkottaras
Member
United States

bkottaras is offline
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicago
Posts: 1,645
Quote:
Originally Posted by RichWargo
Oh, you'll want to upload the program using Starter, then make copies of it and edit each copy so it has the right Profibus address. Then you can download the program easily to each drive using Starter. I did it that way for a system with about 30 drives, plus used Simocode ES to do the same for the 100 motor starters using Simocode Pros. Very quick and easy. However, note that routing won't work through a CP342-5, only though the Profibus port onboard the CPU. The CP342-5 only supports Profibus V0 (cyclic)
I second the above.
Use the BOP and do a "quick Commissioning" of each drive in which you set the Profi Address as well as a couple of other parameters (P600 or P900 range for your address on the MicroMaster, beena while).
Once done with the Quick Commissioning cycle power to the drive and then use Starter as stated above, make copies of one file and change the address on each file to match your drives. After the initial upload/download If you do an upload/donwload with the correct address you will upload/download changes done to the individual drive.
  Reply With Quote
Old October 7th, 2008, 09:46 AM   #9
RichWargo
Member
United States

RichWargo is offline
 
Join Date: Nov 2006
Location: Clifton Park, NY
Posts: 19
Yeah, definitely each drive will have to be separately commissioned to match it to the motor and load.
  Reply With Quote
Old October 8th, 2008, 12:19 AM   #10
Kataeb
Member
Lebanon

Kataeb is offline
 
Join Date: Jan 2007
Location: www.livelovelebanon.com
Posts: 407
Quote:
Originally Posted by bkottaras
I second the above.
Once done with the Quick Commissioning cycle power to the drive and then use Starter as stated above, make copies of one file and change the address on each file to match your drives. After the initial upload/download If you do an upload/donwload with the correct address you will upload/download changes done to the individual drive.
"cycle power": means turn power off then on?
"make copies of one file": i could not find the uploaded file in starter (like we do in drive monitor). where is it? how can i copy it? or see its contents?
  Reply With Quote
Old October 8th, 2008, 01:14 AM   #11
bkottaras
Member
United States

bkottaras is offline
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicago
Posts: 1,645
Yes as OFF then ON.
Files may be stored in the default directory where starter is installed.
Or some other folder, not sure how they setup originally.
But, if you know the Profibus aaddress of your drives, you can upload using starter and create new files for each one of them then store them in someplace where you can find them in the future.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Siemens or Omron? Gromit LIVE PLC Questions And Answers 35 November 14th, 2017 09:44 AM
PLC5 upload order scottsull LIVE PLC Questions And Answers 2 September 22nd, 2006 10:57 PM
panelview upload / download kevintfa LIVE PLC Questions And Answers 14 June 12th, 2005 11:58 AM
Learning How to upload & download cucal LIVE PLC Questions And Answers 2 May 10th, 2005 04:57 PM
Siemens S5 100 program upload from EEprom Kryan LIVE PLC Questions And Answers 2 March 19th, 2005 05:37 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:16 PM.


.