You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old June 10th, 2021, 10:51 AM   #1
CQ21
Member
United States

CQ21 is offline
 
Join Date: Apr 2021
Location: Columbia
Posts: 35
Online edit errors in RSLogx500

Hello all,

I am having an issue with online edits in RSLogix500 (v11). It is throwing me these weird errors when I try to either save rung edits or assemble edits (pics attached). It is very strange and inconsistent and sometimes it lets me make changes online without a problem. I am positive it is not my edit because when I download offline it does so successfully. If anyone has experience with this issue any input would be greatly appreciated.

Thanks in advance!
Attached Images
File Type: png Pic1.PNG (4.5 KB, 22 views)
File Type: png Pic2.PNG (4.6 KB, 20 views)
  Reply With Quote
Old June 10th, 2021, 10:59 AM   #2
Operaghost
Member
United States

Operaghost is offline
 
Operaghost's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Dallas, TX USA
Posts: 3,177
I am assuming you are using Ethernet for your connection. In RSLinx go to Communications and Configure CIP Options.

Change these settings
Max "Fast" Messaging Connections per PLC change to 1
Max "Slow" Messaging Connections per PLC change to 1

This resolved a similar issue I had.

OG

EDIT: I didn't opt for the graphic so I beat sharkyh2o to the punch
__________________
I despise when people take random quotes and ascribe them to me - Julius Caesar

Last edited by Operaghost; June 10th, 2021 at 11:41 AM.
  Reply With Quote
Old June 10th, 2021, 11:24 AM   #3
sharkyh2o
Member
United States

sharkyh2o is offline
 
sharkyh2o's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: Snow Shoe
Posts: 97
In RSLinx Communications tab >> Configure CIP options

Set like attached Snip





Edit: Operaghost wins
Attached Images
File Type: png cip.PNG (19.7 KB, 49 views)

Last edited by sharkyh2o; June 10th, 2021 at 11:26 AM. Reason: Operaghost wins
  Reply With Quote
Old June 10th, 2021, 03:11 PM   #4
CQ21
Member
United States

CQ21 is offline
 
Join Date: Apr 2021
Location: Columbia
Posts: 35
It works! Thank you very for your responses! Cheers!
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Studio 5000- Went to edit a rung online . Have 3 rungs with R , r , i Rob S. LIVE PLC Questions And Answers 17 February 13th, 2021 05:56 PM
can we edit structured text online? mike3475 LIVE PLC Questions And Answers 5 May 23rd, 2018 02:55 AM
errors send ON - line edit changes plc program CPM1A ngoclan LIVE PLC Questions And Answers 19 September 17th, 2014 10:37 AM
Online Edit Prayder LIVE PLC Questions And Answers 3 August 7th, 2014 07:14 PM
Online edit fail kurt.brinker LIVE PLC Questions And Answers 14 March 27th, 2007 10:22 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:42 AM.


.