You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old July 18th, 2018, 10:29 AM   #1
brandoncosta
Member
United States

brandoncosta is offline
 
Join Date: Feb 2011
Location: SLC
Posts: 35
New to PLC, using IDEC FC6A to control Lenze VFD

Hi there,

I have a project that need to use IDEC FC6A modbus to control a VFD which is Lenze SMVector.

I'm new to PLC and never done anything about modbus. But I watched the webinars and got the frame of the software.

Now, I still don't know how to connect the PLC with the VFD. I can program the PLC and make it the master, but I don't have a chance to program the VFD.

I saw on the other forums that people are using March 3. I don't know what is that and I don't think that will help.

So I'm here to see if anyone can tell me from the basic steps how to set up the connection between the PLC and VFD through modbus.

Appreciate for the help.

Regards
  Reply With Quote
Old July 18th, 2018, 03:12 PM   #2
gclshortt
Member
Canada

gclshortt is offline
 
gclshortt's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Cobourg
Posts: 2,519
https://www.rtaautomation.com/technologies/modbus-rtu/

The above is a good start for Modbus RTU review of the protocol.

http://download.lenze.com/TD/ESV__SM...__v3-0__EN.pdf
This looks like the manual for the Modbus RTU device that you will be using. The master will read the addresses that are listed in this manual.

Hope this helps you out.
Regards,
__________________
Garry
http://www.accautomation.ca
Connect with us on Facebook: facebook.com/accautomation/
  Reply With Quote
Old July 18th, 2018, 03:25 PM   #3
Jonnie_R
Member
Wales

Jonnie_R is offline
 
Join Date: Feb 2012
Location: Brecon
Posts: 75
This was talking to an Invertek inverter over Modbus RTU using an FC6A
Attached Images
File Type: png Screenshot_20180718_212113.png (177.9 KB, 8 views)
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can a HMI control VFD without a PLC ? aec LIVE PLC Questions And Answers 25 April 5th, 2012 12:07 AM
Plc suggestion aec LIVE PLC Questions And Answers 36 January 2nd, 2012 12:56 AM
PLC5 - Scanport - 1336II - what happens to the VFD if the PLC goes? deemz LIVE PLC Questions And Answers 3 May 12th, 2008 03:22 PM
Facon FBs PLC - TekDrive VFD - Weintek MMI rakeshndas LIVE PLC Questions And Answers 0 March 8th, 2007 10:18 PM
PID control programming using PLC debojit LIVE PLC Questions And Answers 1 January 13th, 2006 01:33 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.


.