You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old June 7th, 2018, 09:45 AM   #46
Jozir
Member
Belgium

Jozir is offline
 
Join Date: May 2018
Location: Vlaams-Brabant
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by cardosocea View Post
If it works on interrupts, would you still need to have edge detection and timers?
Well I still have a time measurement with a timer, this needs edge detection.
The interrupt one doesn' need an edge detection
  Reply With Quote
Old June 7th, 2018, 09:48 AM   #47
cardosocea
Member
United Kingdom

cardosocea is offline
 
Join Date: Nov 2016
Location: Fields of corn
Posts: 919
Do you need two solutions?
  Reply With Quote
Old June 7th, 2018, 10:29 AM   #48
Jozir
Member
Belgium

Jozir is offline
 
Join Date: May 2018
Location: Vlaams-Brabant
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by cardosocea View Post
Do you need two solutions?
Yes as you can see in my program I use a TON timer somewhere, a move block in network 1 and some math functions. This is for the speed measurement with a timer.
I currently set the timer with a signal on field1 and reset it with goal1 or field2 but it also has to reset when I get 2x a signal on the field so let's say the ball passes field1 and bounces next to the goal and crosses field1 again.


Btw CPU is 1214 DC/DC/DC
Plc AE30 V2

Last edited by Jozir; June 7th, 2018 at 10:47 AM.
  Reply With Quote
Old June 8th, 2018, 12:35 PM   #49
Jozir
Member
Belgium

Jozir is offline
 
Join Date: May 2018
Location: Vlaams-Brabant
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by Jozir View Post
Yes as you can see in my program I use a TON timer somewhere, a move block in network 1 and some math functions. This is for the speed measurement with a timer.
I currently set the timer with a signal on field1 and reset it with goal1 or field2 but it also has to reset when I get 2x a signal on the field so let's say the ball passes field1 and bounces next to the goal and crosses field1 again.


Btw CPU is 1214 DC/DC/DC
Plc AE30 V2
I think I have it, but I don't know where to place it in my program :P

https://ibb.co/gz07f8

My approach on the first one, when the ball bounces out of the goal :

M_TimeRunning Normally Closed and signal on the goal -> Set a random block eg. M_IgnoreTimer
Signal on the field -> reset M_IgnoreTimer

No clue on how to execute the 2nd one, when the ball crosses the sensor 2 times.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need some adice on this Sequencer program with dwell time. Gobbling Ganster LIVE PLC Questions And Answers 4 April 30th, 2015 10:16 PM
Wonderware AlarmDB UTC Time to Local Time Matthias von Zorn LIVE PLC Questions And Answers 0 November 23rd, 2010 09:57 AM
How to Set S7-300 PLC time with Win CC PC System time? Trippertim LIVE PLC Questions And Answers 1 July 22nd, 2009 08:55 AM
lambda tuning – how is it calculated? Ron Beaufort LIVE PLC Questions And Answers 4 August 5th, 2003 11:45 AM
Real World Problem Vietnam Bob LIVE PLC Questions And Answers 8 November 23rd, 2002 02:03 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.


.