You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old May 4th, 2011, 09:32 PM   #1
arocon
Member
United Arab Emirates

arocon is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Dubai
Posts: 171
Arrow Simatic S7 , OPC and Visual basic

I need urgent help to solve the following problem:

We use simatic s7 300 and visual basic HMI . The PLC exchanged data with HMI through OPC server. The strange thing is whenever any parameter value operator change then it shows in HMI 100 times and not changed in PLC those parameter. But real time value(which are sensor value) are showing correct. We check network, opc server and found ok.

Could anyone have any idea to get me some hints.
  Reply With Quote
Old May 5th, 2011, 02:12 AM   #2
JesperMP
Lifetime Supporting Member + Moderator
Denmark

JesperMP is offline
 
JesperMP's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Copenhagen.
Posts: 13,220
Use an OPC test client to see if you can observe and change values in the PLC.
One such test client is Siemens "OPC Scout" which is installed together with Simatic Net.
__________________
Jesper
3 strikes and you're out
  Reply With Quote
Old May 5th, 2011, 06:43 AM   #3
arocon
Member
United Arab Emirates

arocon is offline
 
Join Date: Oct 2006
Location: Dubai
Posts: 171
Arrow

We are using OPC delta logic server. Do you want me to install CPC client at HMI where OPC delta logic server also installed.But we can connect laptop to the PLC through ethernet and found the value not changing .What is your suggestion do i need to install OPC client in HMI or any more suggestion ?
  Reply With Quote
Old May 5th, 2011, 07:24 AM   #4
JesperMP
Lifetime Supporting Member + Moderator
Denmark

JesperMP is offline
 
JesperMP's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Copenhagen.
Posts: 13,220
Install the OPC client on the same PC as the visual basic HMI.
Using the OPC test client will reveal if the problem is in the visual basic HMI or not.
__________________
Jesper
3 strikes and you're out
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Visual Basic for Automation recondaddy LIVE PLC Questions And Answers 13 November 27th, 2009 01:48 PM
OPC Client in C# or Visual Basic (Alternate Title: OPC SUCKS!!!) n9xcr LIVE PLC Questions And Answers 17 September 2nd, 2009 08:56 PM
Connecta S7 300 with VB without OPC Server contope LIVE PLC Questions And Answers 2 June 19th, 2007 12:21 AM
Controlling a MM440 drive with Visual Basic Combo LIVE PLC Questions And Answers 9 March 17th, 2005 05:19 AM
Connecting To OPC Server with Visual Basic Sceptre LIVE PLC Questions And Answers 15 October 19th, 2004 02:49 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:37 AM.


.