You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old April 16th, 2018, 06:27 AM   #1
IdealDan
Member
Malaysia

IdealDan is offline
 
Join Date: May 2017
Location: MA
Posts: 223
How to create footer for navigation in factory talk studio me

Hi Friends,
How can I create footer for Screen Navigation in Factory Talk please?
  Reply With Quote
Old April 16th, 2018, 10:16 AM   #2
Geoff White
Member
Australia

Geoff White is offline
 
Join Date: Oct 2005
Location: Brisbane
Posts: 260
There is nothing specifically designed for doing that but what you need to look into is global objects. Create the navigation template as a global object then you can cut and paste it to all the screens and it remains linked to the original. You can edit the global version and all the screens will update.

Put all the bits in a group so you can add things to it later.
  Reply With Quote
Old April 16th, 2018, 10:22 AM   #3
OkiePC
Lifetime Supporting Member
United States

OkiePC is offline
 
OkiePC's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: ENE of Nowhere Oklahoma
Posts: 9,782
The way I have seen it done (many years ago), is with multiple displays on the screen, one being set up with its position at the bottom serving as a navigation pane and the main part of the screen being set up with the required bottom number of pixels chopped off.

The only advantage being that you did not have to paste a global object on every page.

IIRC, it was necessary to ensure that the menu was set up as the Startup Display and there could be issues if you didn't get the positioning right or if you needed to have certain buttons hidden at certain times, so for those reasons I think I would like Geoff's suggestion a little bit better.
__________________
It's not all the variables I am most concerned with, it's the undiscovered constants.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
factory talk View Studio 6.10 ronny_resistor LIVE PLC Questions And Answers 23 May 6th, 2015 01:43 PM
Factory talk studio edwardeduful LIVE PLC Questions And Answers 2 March 26th, 2015 05:23 AM
Problem Running Factory Talk View ME & Studio 5.00 showshocka LIVE PLC Questions And Answers 16 March 11th, 2015 08:46 AM
Factory Talk View studio, Alarms, Acknowledge mehrdad LIVE PLC Questions And Answers 1 November 8th, 2014 03:19 AM
Factory Talk Studio ME Oleksandr LIVE PLC Questions And Answers 1 April 15th, 2010 07:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:34 AM.


.