You are not registered yet. Please click here to register!


 
 
plc storereviewsdownloads
This board is for PLC Related Q&A ONLY. Please DON'T use it for advertising, etc.
 
Try our online PLC Simulator- FREE.  Click here now to try it.

---------->>>>>Get FREE PLC Programming Tips

New Here? Please read this important info!!!


Go Back   PLCS.net - Interactive Q & A > PLCS.net - Interactive Q & A > LIVE PLC Questions And Answers

PLC training tools sale

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old June 20th, 2019, 03:22 PM   #1
Ken Moore
Lifetime Supporting Member
United States

Ken Moore is offline
 
Ken Moore's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: North, West, South Carolina
Posts: 2,622
TIA Portal V15.1 Sp1, Professional, Toggle Bit in HMI

I have a IPC427E, TIA Portal V15.1 SP1, WinCC RT Professional.

This is a touch screen application, and I want set a bit on Click, and reset on Release, but under Events, there is not a Release.

Does anyone know of a work around? I am basically trying to configure a momentary Push Button.
  Reply With Quote
Old June 20th, 2019, 03:42 PM   #2
L D[AR2,P#0.0]
Lifetime Supporting Member
United Kingdom

L D[AR2,P#0.0] is offline
 
Join Date: Nov 2006
Location: UK
Posts: 5,717
I've only used the KTP700 Basic touch panels and I use the setwhilekeypressed event - I take it you do not have that option either?
Attached Images
File Type: jpg key.jpg (49.9 KB, 53 views)
__________________
S7-300 to 1500 conversions done - email to s7conversions@hotmail.com
  Reply With Quote
Old June 20th, 2019, 03:52 PM   #3
Ken Moore
Lifetime Supporting Member
United States

Ken Moore is offline
 
Ken Moore's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: North, West, South Carolina
Posts: 2,622
Click is my only option for the touch screen, many options for a mouse.
I wonder if Advanced version has more options.
Attached Images
File Type: png setbit.PNG (19.1 KB, 47 views)
  Reply With Quote
Old June 20th, 2019, 03:59 PM   #4
JRW
Member
United States

JRW is offline
 
JRW's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Upstate South Cackalacky
Posts: 1,772
Ken
Since its a PC with a separate touch screen and drivers..
What happens when you press it? or any place on the monitor
Does any input tool open too? ie setpoint (numeric input)
  Reply With Quote
Old June 20th, 2019, 04:07 PM   #5
Ken Moore
Lifetime Supporting Member
United States

Ken Moore is offline
 
Ken Moore's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: North, West, South Carolina
Posts: 2,622
I found a work around, if I use a symbol from the symbol library, I can press, and release. There is funky button in there.
  Reply With Quote
Old June 21st, 2019, 03:50 AM   #6
chopin
Member
United Kingdom

chopin is offline
 
Join Date: May 2012
Location: Milton Keynes
Posts: 174
Quote:
Originally Posted by Ken Moore View Post
Click is my only option for the touch screen, many options for a mouse.
I wonder if Advanced version has more options.
"Press left mouse button" - is your touch
"Release left mouse button" - is your release

I am using IPC477D and IPC677D both touch screen and it is working well.
  Reply With Quote
Old June 21st, 2019, 04:41 AM   #7
Ken Moore
Lifetime Supporting Member
United States

Ken Moore is offline
 
Ken Moore's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: North, West, South Carolina
Posts: 2,622
Chopin:
Thanks, I don't have the hardware in house, was not sure about the mouse keys. That does make more sense.
  Reply With Quote
Reply
Jump to Live PLC Question and Answer Forum

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How do I detect connection error in TIA Portal HMI? PavolV LIVE PLC Questions And Answers 12 May 3rd, 2019 12:53 AM
TIA portal V15. Problems simulating HMI iansabey LIVE PLC Questions And Answers 8 December 13th, 2018 03:49 PM
TIA portal HMI script question Pete.S. LIVE PLC Questions And Answers 9 November 12th, 2018 01:43 PM
Is it possible to write script on TIA Portal 13 professional? Prince LIVE PLC Questions And Answers 7 January 10th, 2018 01:46 AM
Siemens OP77B Trouble in TIA Portal Tim James LIVE PLC Questions And Answers 4 December 24th, 2012 02:27 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:18 PM.


.